Caraş-Severin, Romania

EZERIŞ – Asta ne-a declarat primarul comunei, Ioan Rusu, explicând proiectele făcute cu ajutorul fondurilor europene!

Din aceste finanţări, edilul are în vedere modernizarea comunei prin dotarea celor două școli gimnaziale din comună cu mobilier, materiale didactice și echipamente IT, suma totală alocată fiind de 570.000 de lei. De asemenea, vor fi montate camere de supraveghere pentru siguranța cetățenilor și se vor adăuga două stații de încărcare pentru mașini electrice, pentru care s-a alocat suma de 1,4 milioane de lei. „Trebuie să ne mișcăm în pas cu restul lumii din secolul 21. Aceste proiecte ar trebui să fie gata în 2-4 săptămâni.“, a subliniat Rusu.

Iar lucrările de asfaltare și modernizare a străzilor continuă în ritm susținut. Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“ se modernizează străzi cu o lungime totală de 3,3 km, pentru care s-au alocat fonduri de 3 milioane de lei. De asemenea, modernizarea drumurilor vicinale, cu o lungime de 2,3 km, beneficiază de un fond total de 1,5 milioane de lei. „Aceste lucrări ar trebui să fie gata până la sfârșitul lunii septembrie.“, a declarat primarul Rusu.

În plus, prin Compania Națională de Investiții, se așteaptă să intre în licitație construcția unei baze sportive, proiect cu o valoare de 1,7 milioane de euro. „Acest proiect este important, deoarece o viață sănătoasă trebuie să includă și puțin sport în ea.“, a mai adăugat edilul de la Ezeriș.

JCS-Denis Dutca