Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asta spun cei de la CET 2010, atunci când vorbesc despre salariile oamenilor care au fost constituite garanţie.După ce în ultima perioadă toată lumea şi-a exprimat părerea despre subiectul termiei reşiţene, pornind de la primarul Mihai Stepanescu, continuând cu preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde, şi terminând cu deputaţii Vali Rusu şi Ion Mocioalcă, în sfârşit a venit şi rândul celor de la CET să vorbească despre CET. Conducerea societăţii, împreună cu liderii sindicali, cu reprezentanţi ai celor de la Departamentul de Audit, s-au întrunit pentru a lămuri cum stau lucrurile la CET 2010, în cadrul unei conferinţe de presă.

Administratorul CET 2010 Aurel Marinescu a infirmat zvonurile potrivit cărora societatea ar avea cinci directori şi un administrator, respectiv un fond lunar de salarii de 400.000 de lei la nici 200 de angajaţi. De altfel, potrivit contabilului şef Ionela Peica, la CET muncesc 188 de persoane, fondul de salarii fiind de 198.000 de lei, ceea ce înseamnă un salariu net de 1.150 de lei. Aurel Marinescu a precizat că dintre cei 188 de salariaţi, 12 au fost angajaţi la rugămintea primarului, pentru a fi detaşaţi la o secţie a Primăriei Reşiţa, care probabil nu putea face angajări, posturile fiind blocate.

Administratorul CET 2010 a explicat pe larg care e situaţia datoriilor faţă de furnizori, produse în principal de doi mari factori: neplata facturilor la căldură de către primărie, atât pentru consumul propriu, cât şi pentru cel al şcolilor şi instituţiilor din subordine, dar şi pierderile, care continuă să se producă pentru că nu a fost finalizat încă noul sistem.

Tot Marinescu a mai spus că, la finele anului trecut, pentru a putea participa la licitaţia organizată de primărie pentru administrarea termiei, CET 2010 a trebuit să plătească o garanţie de 50.000 de lei, bani luaţi la finele lunii decembrie 2011 din fondul de salarii, care sunt şi acum blocaţi din cauza întârzierii unor formalităţi de către municipalitate. Din acest motiv, angajaţii societăţii şi-au primit banii abia acum…

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu