Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Vacanța s-a terminat repede pentru cei mai buni mărșăluitori reșițeni! Încă din primele zile ale anului 2022, Narcis Mihăilă și Marius Cocioran au plecat în cantonament, în Portugalia!

De mulți ani se pregătesc cei doi în Portugalia, iar rezultatele nu au întârziat să apară, având în vedere că ambii au participat la Jocurile Olimpice și au obținut numeroase medalii la competițiile naționale la care au participat.

Narcis Mihăilă și Marius Cocioran efectuează în perioada 3 ianuarie – 1 februarie un stagiu de pregătire în orașul Monte Gordo, care face parte din Vila Real de Santo António, din Portugalia. Ne-am dori ca acest stagiu de pregătire să-l finalizăm cu o competiție, care va avea loc în data de 30 ianuarie. Ne dorim să participăm în acea dată la Campionatele Naționale ale Spaniei. Competiția va fi o verificare de 35 de km marș atât pentru Narcis Mihăilă, cât și pentru Marius Cocioran. Federația Română de Atletism este în legătură cu cea din Spania și sperăm că vom putea participa. Așteptăm să vedem ce se întâmplă cu valul cinci al pandemiei. Apoi, cei doi sportivi vor reveni în țară pe 1 februarie, deoarece pe 13 februarie avem Campionatele Naționale de marș pe timpul iernii, competiție ce va avea loc la Timișoara. Pe lângă acești doi mărșăluitori, se află în pregătire în Reșița și în Băile Felix sportivi antrenați de mine, Marius Cocioran și George Ardeleanu. Aceștia se pregătesc și ei pentru Campionatele Naționale din 13 februarie. Fiecare sportiv are un obiectiv și încearcă să obțină baremurile pentru competițiile din 2022. Ne pregătim în această perioadă pentru a obține rezultate cât mai bune la Campionatele Mondiale de seniori, din luna iulie, care se vor desfășura în orașul Oregon din Statele Unite ale Americii. De asemenea, vom mai avea în luna august Campionatele Europene de seniori, ce vor avea loc la Munchen, în Germania. De aceea am decis să reluăm pregătirea atât de devreme, pentru a strânge puncte și pentru a ne clasa pe locurile disponibile pentru aceste competiții internaționale”, a declarat antrenorul Octavian Măzăran.

JCS-Ștefan Moraru