Naidăş, Fârliug, Goruia, Berlişte şi Măureni, sub imperiul restricţiilor aspre! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a reunit luni pentru a lua măsurile ce se impun în câteva localităţi pentru o perioadă de 14 zile!

La Naidăş, rata incidenței cumulate la 14 zile este de 6,49, la Fârliug de 6,21, la Goruia de 5,12, iar la Berlişte şi Măureni de 4,71, respectiv de 4,62. Ca măsură suplimentară pentru gestionarea situației generate de infecția cu COVID-19, pentru comunele amintite, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20,00-05,00, cu următoarele excepții: deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi; deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente; deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 05,00 – 21,00. Prin excepție de la prevederile pct.6, în intervalul orar 21,00 – 05,00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu. Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori.

Măsurile restrictive rămân valabile în continuare şi la Grădinari. Prefectul Cristian Gâfu a îndemnat populaţia să se vaccineze, pentru că doar printr-o vaccinare masivă, coroborată cu respectarea normelor de prevenţie, putem păstra pandemia sub control şi putem evita aplicarea unor măsuri de restricţie mai dure.

JCS-N.C.

Adaugă comentariu