Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un timişean stabilit în SUA, blocat de pandemie pe meleagurile natale, vrea să sensibilizeze autorităţile în legătură cu restricţiile de viteză din Reşiţa!

Timişeanul ne-a povestit că a fost amendat în data de 17 iulie 2020 pentru exces de viteză în zona Triaj, viteza cu care circula fiind de 68 km/oră, pe o porţiune unde trebuia să circule cu 50 km/ oră. El spune că ar fi trebuit să existe un semn care să indice precis viteza regulamentară în zonă după ridicarea permisiunii de 60 km/oră.

Deşi nu a contestat amenda de 290 lei, din care a plătit doar jumătate, fiindcă a achitat-o în termen de 15 zile, omul consideră că a primit amendă pe nedrept. În fapt, el ne-a sesizat absenţa unor indicatoare cu limita de viteză de 50 km/oră în zonă pentru a sensibiliza autorităţile, astfel încât şoferii să nu se mai confrunte pe viitor cu asemenea neclarităţi: „Mi se pare că este lăsată la voia conducătorului auto viteza cu care să circule în zonă, ceea ce nu este corect. Se aplică amenzi, fără ca şoferii să ştie exact cu ce viteză este regulamentar să conducă în zona respectivă. Sunt semne cu diferite viteze admise în oraş. Am înţeles că la intrarea în Reşiţa dinspre Caransebeş este un semn care arată viteza maximă cu care se poate circula în oraş, de 70 km/oră, cu variaţii pe diferite porţiuni, unde viteza e de 40, 50, 60 sau 70 km/ oră. Nu zic că trebuia să circul în tot oraşul cu 70 km/oră, dar pe secţiuni sau unde arată că s-a ridicat limita de 60 km/oră până la următorul semn, din păcate, nu am văzut nici un indicator, asta de la semnul giratoriu din Govândari. Nu se înţelege clar care este viteza maximă admisă. Este motivul pentru care solicit ca Primăria să colaboreze cu Poliţia şi împreună să reglementeze această situaţie, astfel încât pe viitor, şoferii să nu se mai confrunte cu asemenea neclarităţi. Unele semne sunt acoperite de ghivece cu flori sau de frunzele pomilor şi nu le vezi deloc. Ar trebui ca toate indicatoarele să fie foarte vizibile peste tot, iar în zona Triaj unde încetează permisiunea de 60 km/oră, ar trebui pus un semn clar care să indice viteza maximă admisă, de 50 sau 40 km/oră“.

JCS-Alexandra Gorghiu