Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Triplă aniversare a Reşiţei a fost marcată printr-un concert desfăşurat sub bagheta maestrului Sabin Păutza!

Concert care a adus în centrul oraşului corurile reunite ale Liceului de Arte „Sabin Păutza” şi Şcolii Populare de Arte „Ion Românu”, acompaniate de formaţia „Crescendo” compusă din Lucia Ghilea, Andrei Ghilea şi Carina Meluţ. Invitaţi speciali ai evenimentului au fost cei din Corul „Academic” al Filarmonicii din Arad, alături de soliştii instrumentişti Ion Dorobanţu, Voicu Hodoroabă, Mario Florescu şi Sorin Dogariu.

Sub bagheta maestrului Sabin Păutza, publicul venit în număr mare a putut asculta şlagăre româneşti şi hit-uri internaţionale mai vechi sau mai noi.

Prezent la eveniment, consilierul cultural al Primăriei Reşiţa, Dorinel Hotnogu, se pronunţă pentru reînnodarea tradiţiei culturale a oraşului, întrucât în Reşiţa există iubitori de cultură. „Nu e primul eveniment în care o filarmonică vine la Reşiţa. În ultimii ani, cel puţin o dată pe an, am invitat Filarmonica din Arad sau pe cea din Timişoara. Înainte de ’89, atât Filarmonica, cât şi Opera din Timişoara aveau stagiuni permanente atât de primăvară, cât şi de toamnă la Reşiţa. De altfel, în perioada interbelică, la Reşiţa a existat o operetă germană, muncitorească”, afirmă Hotnogu.

Idei punctate şi de Camelia Duca, din partea Metarsis. „Mulţumim primăriei şi consiliului local, care au făcut posibil acest eveniment. Mă bucur că văd atâta lume în centrul oraşului, pentru că aceşti oameni au înţeles că fără cultură nu putem exista. Cu o istorie industrială remarcabilă, Reşiţa a fost peste 200 de ani vârful de lance al industriei, fiind recunoscută pe plan mondial. Sigur că o economie puternică generează o cultură pe măsură, oraşul fiind recunoscut pentru formaţiile sale artistice şi pentru cultura ei. Reşiţa se redefineşte atât economic şi social, cât şi cultural”, sunt cuvintele doamnei Duca.

Atmosfera şi publicul l-au suprins plăcut şi pe Erwin Ţigla, preşedintele Forumului Democrat al Germanilor (FDG) din judeţ. „Oraşul înfloreşte şi anul acesta prin muzică, tinereţe, frumuseţe”, afirma şeful FDG despre piaţa centrală plină de oameni care participau la sărbătoarea oraşului.

JCS-Ionel Ivaşcu