Caraş-Severin, Romania

ORAVIŢA – Elicopterul SMURD de la Arad a aterizat în această dimineață la spitalul din Oraviţa pentru a prelua o femeie de 42 de ani, muşcată de viperă! Inițial, s-a raportat la 112 că victima e bărbat, însă de la spitalul județean am fost informați că o femeie a fost mușcată de viperă!

Pacienta a fost adusă la Reşiţa. De precizat că elicopterul SMURD de la Caransebeş are programată o revizie tehnică azi şi este indisponibil până la ora 16, astfel că pacienta a fost preluată de elicopterul SMURD de la Arad.

UPDATE. Informaţiile pe care vi le prezentăm sunt raportate la 112. Serviciul transmite mai departe autorităţilor ceea ce se raportează. De multe ori, informaţia iniţială nu este înţeleasă bine, nu este finisată, iar lucrurile sunt înţelese greşit. Nu de cei de la 112, cei de acolo doar preiau informaţia. În cazul victimei muşcăturii de viperă de la Oraviţa, aceasta este, de fapt, o femeie şi nu un bărbat. „Da, pacienta a fost muşcată de viperă. Se fac analize, teste şi, în astfel de cazuri, după cum se ştie, se administrează serul antiviperin. Acum este în stare bună“, ne-a spus medicul Emil Bunda, de la UPU Reşiţa.

Spitalul Județean de Urgență Reșița dispunea în această dimineață de două flacoane de ser antiviperin, valabile până în februarie 2024. Serul antiviperin se administrează doar în sistemul de urgență al spitalelor.

JCS-L.A.