Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Toate staţionarele vor intra curând în lucrări de reabilitare, proiectul susţinut de Consiliul Judeţean fiind în stadiu de licitaţie.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Waldemar Murgu, a subliniat într-o conferinţă de presă că proiectele europene aduc aparatură performantă şi nu grevează bugetul, însă în materie de investiţii, acestea vizează importante lucrări de reabilitare, menite să contribuie la calitatea actului medical şi la confortul pacientului: „Următoarele investiţii, cele mai mari, sunt cele cu reabilitarea. E vorba de 22 milioane de lei doar la Staţionar II, apoi 16 milioane lei pentru Staţionar III, iar pentru Staţionar I 12 milioane de lei. Acestea vin în întâmpinarea confortului pacientului, fiindcă staţionarele sunt cum sunt în acest moment, aşa cum bine ştie toată lumea. Creşte calitatea confortului, clădirile vor fi izolate termic, vor fi înlocuite instalaţiile de gaz, cele de curent, de încălzire, vor fi panouri solare pe clădire, se vor reabilita acoperişurile, deci vor fi lucrări foarte mari, care vor schimba radical faţa spitalelor din Reşiţa, a staţionarelor“.

Murgu a mai spus că în momentul de faţă sunt două companii mari interesate să facă lucrările de reabilitare: „Se ocupă exclusiv Consiliul Judeţean, noi nu avem nici o implicare în acest sens“. Managerul SJU a adăugat că se încearcă accesarea încă unui proiect pentru dotare şi din colaborarea cu unele organizaţii neguvernamentale, aşa cum a procedat şi până în prezent: „Proiectele europene sunt importante prin faptul că nu grevează bugetul nici unei instituţii din România şi aduc echipamente de ultimă generaţie care îmbunătăţesc, clar, actul medical, iar rezultatele sunt mult mai bune. Mă refer la diagnostic, la tratament şi la rezultatul final“.

Oamenii rămân sceptici, în continuare, convinşi că nu se va schimba nimic, însă ceea ce ar trebui să înţeleagă toată lumea este că nici o schimbare nu se face peste noapte, mai ales după ani şi ani în care chiar nu s-a făcut aproape nimic în această privinţă.

Alexandra Gorghiu

2 Comments

  1. Sa vedem si noi oamenii de rand cum suntem numiti de unii oameni din institutiile publice cum se va realiza reabilitarea acestor asa zise spitale .Chiar o sa urmaresc ce se va face la Spitalul din Govandar, stiu toate saloanele din acest spital cum sunt si wc la fel.In primul rand cand vine un strain intr-un spital primul lucru vede cum sunt saloanele si wc atunci iti poti da seama cum este gestionat acel spital ,dar depinde si de pacentii cum pastreaza aceste saloane si wc-uri. Succes va doresc !.

  2. Așa este dar mai e ceva ce ar trebui făcut adică dați afară personalul care pentru dorința de a ieși în evidență și se iau în gură cu superiori știm noi unii care sunt(medici mărunți,asistente )și se arată neînțeleși s frustrați când sunt trei la răspundere pentru neîndeplinirea sarcinilor prevăzute în contractul de munca,unii chiar au depus și un jurământ al lui Hipocrate așa că hai joc de glezne și afara cu neaveniții.

Adaugă comentariu