Munții din zona noastră, mirifici în întreaga lume - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Carpații de Sud-Vest, locul 4 între destinațiile eco-turistice din lume de văzut în 2022! Ne referim la topul 50 întocmit recent de publicația Big7travel în care primele trei locuri sunt ocupate de Bhutan, Botswana și Gambia!

Publicația amintită remarcă implicarea în zonă a WWF România și Rewilding Europe, referindu-se în special la activitatea derulată la Armeniș de către WeWilder. „Prin felul în care cultivăm colaborarea cu localnicii, lanțuri scurte de aprovizionare și politică zero plastic, ne raliem la filosofia unei economii verzi. Iar împreună cu oaspeții noștri, care salută și ei turismul etic, suntem împreună mai sălbatici”, scriu cei de la WeWilder.

Lucru remarcat și de site-ul de călătorii. „WWF România și Rewilding Europe au conlucrat pentru a reintroduce zimbrii în regiune și pentru a susține inițiativele locale să dezvolte o economie bazată pe resursele locale. Organizații locale, precum WeWilder, lucrează alături de comunitate pentru a compensa pierderile cauzate de zimbrii care pot ajunge în sate”, se arată în descrierea pe care Big7travel o realizează munților noștri.

Aceștia sunt descriși precum „un arc de sălbăticie în inima Europei”, întins pe aproximativ un milion de hectare, cu râuri, păduri, vegetație, adăpostind animale sălbatice precum lupul, râsul, ursul brun, pisici sălbatice, specii al căror număr a scăzut în ultimele decenii din cauza vânatului excesiv. „Din fericire, măsurile de conservare sunt acum în desfășurare pentru a readuce zona la gloria de altădată”, mai scrie Big7travel.

JCS-Ionel Ivașcu

FOTO: Big7travel