Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Noua reprezentantă a Reşiţei are şanse mari să acceadă în Divizia A de tenis de masă.

Departamentul de Competiţii a Federaţiei Române de Tenis de Masă a omologat recent rezultatele turneului doi al Diviziei B, competiţie care a avut loc la Slatina. În baza acestora au fost stabilite cele patru formaţii care îşi vor disputa întâietatea pentru accederea în Divizia A, nivel în care vor promova primele două echipe. Este vorba de Muncitorul Reşiţa (care are mari şanse să revină în eşalonul doi, repetând astfel istoria scrisă de C.S. Ateneu Reşiţa, care a ajuns până în Superligă) şi C.S.T.A. Bucureşti din Seria a II-a, şi C.S.Ş. Ilfov şi C.S.M. Iaşi din Seria I. Reamintim rezultatele înregistrate de tenismenii reşiţeni la ultimul turneu: 5-0 cu Arena Topoloveni; 5-2 cu C.S.Ş. Odorheiul Secuiesc; 5-0 cu Unirea Alba Iulia; 5-1 cu Somuz Fălticeni; 5-1 cu Voinţa Satu Mare; 4-5 cu C.S.T.A. Bucureşti şi 5-2 cu C.S.Ş. Slatina.

Echipa C.S. Muncitorul Reşiţa a fost alcătuită din Cristian Ignat, de departe cel mai bun jucător al turneului de la Slatina, care nu a pierdut nici un meci, Alexandru Ignat, Deian Sorescu şi Nicolae Pîrvu. Din păcate, din motive personale, Nicuşor Franţ nu a putut efectua deplasarea la turneu.

„După ce Ateneu Reşiţa a fost nevoită să se retragă din Superligă din cauze financiare, am găsit înţelegere la Muncitorul Reşiţa, unde oficialii acestuia au o mare deschidere spre sport, ne-a declarat Nicolae Pîrvu, preşedintele executiv al C.S. Ateneu Reşiţa, care a preluat coordonarea Secţiei de Tenis de Masă a C.S. Muncitorul. Aşa cum am promis şi ne-am propus, suntem foarte aproape de a promova în Divizia A. Teoretic, suntem favoriţi la ocuparea a unuia din primele două locuri, fiindcă avem o echipă valoroasă, cu un lider de excepţie, Cristian Ignat“.

Deşi a fost nevoit să „sacrifice“ formaţia cu care dorea să promoveze în Divizia B, Constantin Parfenie, preşedintele-jucător al C.S. Memory Reşiţa, şi-a manifestat satisfacţia pentru performanţa noii reprezentante a tenisului de masă reşiţean: „În 2014, aveam ca obiectiv să mergem la barajul pentru Divizia B. Însă, fiind în interesul sportului reşiţean, am acceptăm să ne transferăm la Muncitorul Reşiţa, având în vedere şansele mai mari de promovare în baza condiţiilor financiare superioare“.

Adaugă comentariu