Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Asta spun oficialii Hidroconstrucția Caransebeș despre lucrările la rețeaua de canalizare pe care le derulează în municipiul de pe Timiș și Sebeș.

La jumătatea lunii decembrie Hidroconstrucția va sista, până la primăvara viitoare, lucrările de introducere a rețelei de canalizare în municipiu. În acest sens, viceprimarul Caransebeșului, Marius Isac, a convocat o întâlnire cu reprezentanții societății pentru a afla direct de la sursă stadiul în care se află lucrările. Edilul le-a cerut constructorilor să încerce ca până în 15 decembrie să finalizeze lucrările în mai multe zone, mai ales că vine iarna și va fi nevoie ca utilajele de deszăpezire să iasă pe străzi.

„Haideți pe Țarinei să încercăm să o scoatem la capăt, să turnăm măcar acel beton până la primăvară, să fie cât de cât drept. Și am rugămintea ca pe Gării să faceți curățenie, să luați pietrișul rămas, resturile, e un praf la oameni în case… Vă rog, de asemenea, să refacem și Calea Severinului la agenții economici măcar, sunt două roabe de asfalt. […] Trotuarele pe Ardealului sunt dezastru, cel puțin pavajul din jurul căminelor. Chiar dacă sunt în garanție, nu pot să mă cert cu firma care a pus pavajul, că dânșii îmi vor spune că dumneavoastră l-ați stricat, nu s-a stricat din vina lor”, le-a transmis Isac celor de la Hidroconstrucția.

Aceștia au spus, la rândul lor, că în unele din zone lucrările sunt aproape de final. „Strada Ardealului se finalizează în întregime, mai avem puțin acolo. Pe Gării asfaltăm ce mai avem, 50 de metri, și facem curățenie, dar la intersecția cu Dacilor va rămâne neasfaltat până facem legătura. Încercăm să ajungem pâna la sensul Cazărmii – Țarinei și la primăvară reluăm din acel loc. Pe Calea Severinului mai avem 800 de metri, de la Hidroelectrica în sus, o să asfaltăm și intrările la agenții economici de pe Calea Severinului. […] Pe Dâlmei e foarte complicat, s-a rupt foreza de două ori din cauza a ceea ce în pământ, e lunca Timișului, bolovani, balast mare, dacă era un sol argilos nu aveam probleme. Facem cu foreza până la intersecția cu Poiana, apoi săpătură. Dar să ajungem mai întâi la Poiana, că nu cred că mergem mai departe anul ăsta. […] Până în 15 decembrie lucrăm. Dacă ne permit temperaturile, mai luăm asfalt”, au precizat oficialii Hidroconstrucția.

Constructorii au explicat și în ce condiții se lucrează, poate și de aceea ritmul lucrărilor nefiind unul dintre cele mai rapide. „Noi demontăm canalizarea veche, nu mai putem să mergem în dreapta și stânga, efectiv muncitorii lucrează în <<rahat>> până la brâu. Dacă scoți un tub de 600 plin de <<rahat>>, toată canalizarea din oraș fiind full, ați văzut ce miros e, oamenii lucrează în <<rahat>> efectiv, nu avem altă variantă, de aceea înaintăm foarte greu cu lucrarea pe Țarinei, în față la Poliție. Acolo, la fel ca pe Ardealului, turnăm un beton stabilizat peste iarnă, pe care nu-l spală apa, o să fie ok și apoi, la anul, asfaltăm”, au mai adăugat reprezentanții Hidroconstrucţia.