Caraş-Severin, Romania

BOCȘA – Vehiculele au fost puse în circulație între Bocșa Montană și Bocșa Română, iar de azi și până pe 8 ianuarie vor circula din oră-n oră, urmând ca din 9 ianuarie să se revină la programul inițial, adică la fiecare 30 de minute în intervalul orar 6:00-14:00, respectiv din oră-n oră între orele 14:00-22:00!

Autobuzele au o capacitate de 2️8 de locuri pe scaune, 73 în picioare și un loc pentru persoane cu dizabilități. De asemenea, noile autobuze sunt echipate cu GPS pentru a putea fi monitorizate în timp real, iar pentru siguranța călătorilor sunt prevăzute cu șase camere de supraveghere.

De la primarul Mirel Patriciu Pascu am mai aflat că autobuzele se rotesc în trafic, două dimineața și două după-amiaza. „Raportat la populația orașului, două sunt suficiente după ce, până acum, am avut un singur autobuz. La nevoie, în funcție de trafic, vor circula și toate patru în același timp, însă în condiții normale nu e cazul, pentru că trebuie să se rotească și la încărcat.”, ne-a declarat primarul.

Potrivit contractului de finanţare semnat cu ADR Vest, la pachet cu noile autobuze vin reabilitarea autobazei de pe strada Dognecei, modernizarea a 24 de staţii de autobuz, amenajarea a circa 8 km de piste de biciclete, precum şi refacerea trotuarelor. Per total, investiţia se ridică la 4,9 milioane de euro, din care 4,3 milioane de euro reprezintă finanţarea nerambursabilă asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Întrebat dacă primăria are în vedere să mai achiziționeze autobuze electrice, Pascu afirmă că cele patru răspund mai mult decât bine necesităților orașului. Altele ar fi necesare numai în eventualitatea introducerii de curse externe spre și dinspre comunele din jurul Bocșei.

JCS-I.I.