Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Nu e singurul care nu a scăpat de furia unor inconștienți, alte câteva fiind distruse în cimitirul romano-catolic de pe strada Nicolae Bălcescu, sub pasarela care duce la gară!

S-a întâmplat în weekend, cimitirul fiind unul care nu are pază sau camere de luat vederi. Mama fostei campioane la tenis de masă ne-a spus că a făcut deja plângere la Poliția Caransebeș, plângere care a ajuns rapid pe mâna procurorilor caransebeșeni. Se pare că ar fi „opera” unor tineri teribiliști.

„La data de 28 mai, polițiști de la Poliția Municipiului Caransebeș au fost sesizați despre faptul că în Cimitirul Romano- Catolic din oraș au fost găsite distruse mai multe cruci ale unor morminte. Polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, la fața locului fiind găsite 10 cruci din marmură căzute pe sol, nefiind identificate alte urme de distrugere ale mormintelor propriu-zise. Polițiștii continuă cercetările în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de profanare de morminte, în vederea identificării autorilor și tragerii la răspundere penală a acestora”, au precizat cei de la IPJ Caraș-Severin.

Luni dimineața, o echipă de muncitori lucra la refacerea mormântului lui Vali Borza, însă la celelalte e puțin probabil că va veni cineva să le refacă, ținând cont că sunt foarte vechi.

JCS-R.M.