Caraş-Severin, Romania

PRIGOR – Aşa cum a promis, echipa de la Acasă în Banat a demarat, weekendul trecut, o nouă acţiune în comuna Prigor. De această dată, misiunea voluntarilor a fost de a ecologiza morile din satul Putna, o mică localitate străveche care poartă acelaşi nume cu cea din Bucovina!

Datorită străduinţei celor câţiva voluntari, Moara Mică şi Moara din Vale de pe Valea Almăjului şi-au recăpătat frumuseţea, iar împrejurimile au fost curăţate şi pot fi vizitate acum de către turiştii care parcurg Via Transilvanica.

„În weekend ne-am întors în comuna Prigor pentru a ne ocupa de morile de apă din satul Putna. Pentru cei care nu știu, în Banat, în Valea Almăjului, există un sat străvechi care se numește Putna, la fel cu mult mai cunoscutul sat din Bucovina. Și tot aici există o mănăstire – Putna-Almăj – dar și mori de apă funcționale. Iar începând de anul trecut, Via Transilvanica trece și pe la Putna, astfel că ne-am propus să le oferim călătorilor mai multe motive să descopere farmecul acestui sat. Echipa Acasă în Banat a sosit la Putna vineri și s-a pus pe treabă la Moara Mică. Sâmbătă dimineața ni s-au alăturat mai mulți colegi și ne-am ocupat de Moara din Vale, unde am avut mult mai mult de lucru pentru a ecologiza zona și a o transforma într-un loc plăcut și atrăgător pentru turiștii care vin pe Via Transilvanica si nu numai. Toamna ne-a oferit un spectacol al naturii, soarele cald ne-a uns la suflet, iar frumusețea satului ne-a fermecat. Am petrecut două zile minunate în care dincolo de munca voluntară, am făcut un tip de turism-activ pe care îl recomandăm tuturor, într-un cadru natural de vis. Vizitați comuna Prigor!“, e îndemnul celor din echipa Asociaţiei Acasă în Banat.

JCS-Nicoleta Moraru