Monoxidul de carbon continuă să facă victime - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Potrivit furnizorului de gaz, în şapte judeţe printre care se numără şi Caraş-Severinul, anul trecut, au fost înregistrate 13 incidente implicând intoxicații cu monoxid de carbon. În urma lor zece persoane au murit, iar alte 22 au fost la un pas de a-şi pierde viaţa!

„Folosirea aragazului pentru încălzirea locuinței, racordurile neetanșe la sistemul de evacuare a gazelor arse al centralelor termice și al sobelor, coșuri de fum colmatate sau defecțiuni la sobe (plite crăpate, sobe de teracotă neetanșe) sunt principalele cauze ale intoxicațiilor cu monoxid de carbon. Curățarea coșurilor și a canalelor de evacuare a gazelor arse de către specialiști și repararea defecțiunilor la sobe ne feresc de intoxicații cu monoxid de carbon. Tragediile pot fi evitate dacă se respectă regulile de siguranță la punerea în funcțiune a instalațiilor de încălzit.“, spun cei de la gaz, sfătuindu-ne să respectăm regulile de siguranţă pentru a evita incidentele grave şi să nu uităm necesitatea detectoarelor automate de gaze naturale.

Incidentele raportate anul trecut au avut loc în Caraş-Severin (la Reșița, pe strada Cireșului, unde o mamă și fiul ei și-au pierdut viața), Timiş, Hunedoara, Mureş, Maramureş, Sibiu şi Harghita, având ca numitor comun nerespectarea unor reguli minime în utilizarea surselor de încălzire. Din păcate, cei de la gaz au constatat că situaţia rămâne valabilă şi pentru acest început de an, însă cazurile grave au ocolit judeţul nostru.

JCS-A.M.