Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Managerul interimar al SJU, Cosmin Librimir, negociază implementarea pe secțiile de ATI, UPU, UTIC (Unitate Terapie Intensivă Coronarieni), HDC (Hemodializa cronică) și NEURO-ATI (Tromboliză AVC ischemic) a celui mai performant sistem de telemedicină!

„În primă fază, am contactat o firmă care are soft pentru ATI pentru a nu permite vreodată ca la noi să se întâmple ce s-a întâmplat la București. Vorbim nu doar despre o platformă de comunicare, ci despre un serviciu complex, care permite vizionarea, în timp real, a datelor pacienţilor de către specialiştii implicaţi. Printre beneficiile imediate ale unui asemenea serviciu se numără: expertiza externă şi posibilitatea primirii celei de-a doua opinii, reducerea mortalităţii pacienţilor, cunoaşterea cazurilor rare, dar şi creşterea nivelului de educaţie pentru medicii rezidenţi. Farmecul acestui sistem, care reprezintă în fapt o inovaţie recentă în domeniul telemedicinei, este că poate fi folosit din orice parte a lumii, de pe orice fel de terminal conectat la internet, printr-o aplicaţie criptată şi securizată. Sperăm să fie într-un ceas bun! Este un alt vis, care se vrea realitate!“, ne-a spus medicul Cosmin Librimir.

Conceput iniţial pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale aferente tratării COVID-19, MONA este un serviciu de telemedicină ce a fost extins, în prezent, pentru toate tipurile de patologii. În acest moment, reţeaua mondială numără 40 de spitale din opt ţări, printre ele fiind şi Spitalul Universitar Aachen din Germania, dar şi renumitul AKH din Viena. „Până acum, peste 150.000 de pacienţi au beneficiat de acest sistem de îngrijire digital, furnizat în regim 24/7!“, a mai precizat Librimir.

JCS-Nina Curița