Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deputatul PSD susţine că activitatea parlamentară are reguli şi cutume pentru care este nevoie de experienţă!

Mulţi spun despre parlamentarul cărăşean că este de prea multă vreme în politică, mai ales că acum candidează pentru al șaselea mandat de parlamentar. Primul la Senat!

Relativ la această afirmație, Ion Mocioalcă ne-a spus că nu are de făcut decât două observații: „În primul rând, cine sunt cei care fac această afirmație? Sunt fie persoane din interiorul PSD care nu și-au asumat niciodată riscuri politice reale, mai ales în perioadele foarte grele de opoziție, care nu au obținut nicio victorie electorală remarcabilă. Fie pentru că sunt de prea puțin timp în politică, fie pentru că nu au candidat, fie că nu au avut de condus organizații mari de partid. Acestora nu pot să le transmit decât că le fac o mare favoare că mă refer în acest moment la ei, fără falsă modestie. Și pot face această afirmație fără multe rețineri tocmai pentru că în PSD sunt persoane cam la fel de demult ca mine în acest partid, care știu exact despre ce este vorba, pe care i-am avut alături și în perioadele bune, și în cele rele și foarte rele și care nu ar face asemenea afirmații niciodată și nici nu au făcut. Mai sunt și persoane din alte partide care se referă așa la mine și cărora nu pot să le spun decât că este dezamăgitor că așa vor să își construiască cariera politică. Că nu au nimic de spus despre ei și preferă să se refere la alții. Eu nu așa am ajuns să candidez pentru al şaselea mandat“.

Politicianul mai susţine că ştie că o parte din electorat își dorește oameni noi în politică, eventual unii care nu au mai făcut niciodată politică până acum. „Am văzut asta și la alegerile locale care tocmai au avut loc. Eu pot să vă spun că în activitatea parlamentară lucrurile nu stau așa. Pentru că activitatea parlamentară are o serie de reguli și de cutume pe care este util să le știi din prima zi de mandat. De exemplu, eu am făcut parte mulţi ani din Comisia de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională a Camerei Deputaților, iar câțiva ani buni am fost președintele acesteia. Am avut colegi de comisie care erau la primul mandat. Cu tot respectul și considerația pentru ei, abia după 2-3 ani au reușit să înțeleagă exact despre ce este vorba. Iar după 4 ani li s-a terminat mandatul“, a mai precizat Ion Mocioalcă.

JCS–N.C.