Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Economia „bubuie”: românii au ajuns să muncească doar ca să aibă ce să mănănce, investiții – IOC, locuri de muncă spre deloc, viitor amanetat! „Ghinion!“ – cu aceste cuvinte dure caracterizează senatorul Ion Mocioalcă economia ţării!

Măsurile luate în ultimul an și jumătate de guvernele Orban şi Cîţu, susţine parlamentarul cărăşean, au dus la creșterea explozivă a prețurilor la produsele alimentare, medicamente și a facturilor la utilități (+7% la paine, +7% la mălai, +22% la fasole, +13% la ulei comestibil, +8% la brânză, +20% la energie electrică).

„Populaţia a sărăcit, iar puterea de cumpărare a scăzut. Împrumuturi luate de PNL-USR-UDMR în 18 luni au însumat 54 de miliarde de euro, iar datoria publică, după 18 luni de tâlhărie de dreapta, a ajuns de la 16,7, la 35,5 miliarde de euro. Viitorul este amanetat. Sărăcirea românilor este efectul direct al politicilor guvernamentale greșite, al renunțării la programelor de sprijin, al deciziilor contradictorii și al minciunilor transmise public de guvernanți, care au determinat creșterea neîncrederii în economie. În vreme ce Cîțu face campanie internă pe bani publici, în România avem cele mai mari împrumuturi din istoria României: în ultimele 18 luni peste 55 de miliarde de euro și a dus datoria publică la nivelul istoric de peste 50% din PIB, ceea ce va duce automat la înghețarea pensiilor și a salariilor. Cursul valutar este la un nivel istoric, economia privată are o gaură de 37 miliarde euro, evaziunea fiscală a depășit pragul de 23 miliarde euro, economia subterană a atins pragul istoric de 58 miliarde euro“, a precizat Ion Mocioalcă.

JCS-N.C.