Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Senatorul cărăşean Ion Mocioalcă este revoltat pe iniţiativa a 61 de parlamentarii ai Puterii, care au depus la Senat o lege prin care să se dea din nou drumul vânzării de terenuri agricole!

„100 de miliarde de euro – atât este valoarea terenului agricol al României. Prin comparație, cele 10 miliarde de euro pe care vor să-i obțină din vânzarea companiilor românești vor părea un mizilic! Prin legislația adoptată anul trecut, în acord cu legislația europeană, s-a împiedicat vânzarea acestor terenuri străinilor. Pentru a proteja atât fermierii, cât și statul român, în condițiile în care deja 4 milioane de hectare de pământ nu mai sunt ale românilor! Ce fac ei acum?! 61 de deputați și senatori ai Puterii, în frunte cu ministrul Agriculturii, Adrian Oros, au depus la Senat un proiect de lege prin care să se dea din nou drumul vânzării pământului românesc! Concret, dispar condițiile privind domiciliul și rezidența, dar – mai ales – dispar și interdicțiile de înstrăinare care erau de minim 8 ani de la data cumpărării terenurilor. Nu exagerez, dar dacă ne apucăm să vindem tot, unde ajungem în ritmul acesta?“, ne-a spus senatorul cărăşean.

Ion Mocioalcă mai este revoltat pe faptul că în loc să se acorde sprijin fermierilor, parlamentarii Puterii dau liber samsarilor de terenuri. „România nu va mai putea să îşi asigure consumul intern dacă pământul nu îi mai aparţine. Şi aşa acum am ajuns să importăm floarea soarelui pentru că fabricile de ulei nu mai au ce să prelucreze. Şi floarea soarelui o importăm. Cum vom putea să nu mai fim o mare piaţă de desfacere pentru toate pesticidele de afară? Nicicum. Pentru că ei distrug tot. Asta este reforma lor? Daca da, este grav. Tot mai grav pentru că nu îi mai interesează nimic“, a mai precizat Ion Mocioalcă.

JCS-Nina Curiţa