Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Şeful PSD susţine că nu încearcă să muşamalizeze subiectul tensiunilor din cadrul organizaţiei judeţene, ci dimpotrivă, în cadrul unui CEx va cere alegeri şi o conferinţă extraordinară.

Prezent la Reşiţa, deputatul Ion Mocioalcă a susţinut şi câteva declaraţii referitoare la referendum, dar şi politice. Afirmând faptul că pentru referendum va merge personal în tot judeţul şi va sta de vorbă cu primarii, presa l-a întrebat pe şeful PSD dacă va sta de vorbă cu toţi primarii. „Da, chiar cu toţi o să stau, chiar şi cu cei care au fost la Bucureşti. Acel CEx național a trecut demult, s-a încheiat iar cei care se mai bagă în seamă pe acest subiect nu vor decât să își facă o promovare de ordin personal. Dar pentru a elimina orice zvon, vom convoca Biroul Executiv Județean PSD Caraș-Severin săptămâna viitoare, unde voi propune Comitetului Executiv Județean organizarea de alegeri la nivelul PSD Caraș-Severin. O conferință extraordinară s-ar putea să aibă loc la sfârșitul lunii octombrie. Poate partidul are nevoie de un restart, poate trebuie rebranduit, poate nu sesizez eu o opinie majoritară pentru un nou lider judeţean. Trebuie să vedem cu ce echipă atacăm cele patru runde de alegeri din următorii ani“, a spus şeful PSD Caraș-Severin.

Cât despre primarii care au fost la Bucureşti, liderul social-democrat nu a ascuns că ştie că sunt câţiva care au mers în capitală pentru diverse discuţii. „Am fost și sunt un parlamentar aflat în slujba administrațiilor publice locale și nu sunt deranjat de primarii care merg la București, pe la ministere, pe la președintele partidului să îi ceară una și alta. Nu am nimic cu cei care îşi iau bilete de avion sau urcă în maşină să plece la Bucureşti, Îmi mai iau sarcini din cârcă. De ce să fiu numai eu acela care cere sprijin guvernamental? Nu e uşor să baţi mereu la uşi“, a mai precizat Mocioalcă.

Diversitatea de opinii din cadrul PSD Caraş-Severin este considerată de liderul Ion Mocioalcă drept o dovadă a democrației din acest partid. „Nu este interzis de statutul PSD să iubești pe cineva și să-l susții din toate puterile tale!“, a mai spus şeful PSD.