Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Aşa cum vă spuneam, vinerea trecută la PSD au trecut 12 dintre primarii independenţi, foști anterior la PMP și Pro România, care au fost în judeţ. Şi este vorba de edilii unor comune importante!

Deşi la guvernare sunt şi PNL şi PSD, conducerea PNL Caraș-Severin nu a reuşit să atragă niciun primar să fie, din independent, liberal convins. PSD a reuşit, iar achiziţia a fost anunţată în prezenţa vicepremierului Sorin Grindeanu și cu ajutorul său! „Sunt 12 adeziuni ale unor primari, în unanimitate au fost aprobate, începând de azi sunt membri PSD. Pentru fiecare există un target, refacerea organizaţiilor în localităţile unde cele ale PSD suferă. Mă refer la cele unde nu am câştigat alegerile”, a anunțat președintele PSD Caraș-Severin, deputatul Silviu Hurduzeu.

Senatorul Ion Mocioalcă a precizat că, înainte de a semna adeziunile la PSD, cu toții și-au căpătat statutul de independent. Asta , după ce au fost excluși din partidele pe listele cărora au fost aleși. Pro România, respectiv PMP. „De cuminți ce-au fost, pentru că au fost prezenți la toate ședințele PSD, au fost excluși, devenind independenți. Nu-și pierd mandatele de primari. Nu am treabă cu politica liberală, dar pe mine mă miră că din 12 primari, PNL nu a reuşit să atragă niciunul, dar niciunul. Păi dacă eram şeful liberalilor şi pierdeam trenul cu 12 primari, cred că mergeam la <<partidul migranţilor>>”, a spus ironic senatorul Ion Mocioalcă.

Sigur că motivul pentru care au fost excluşi acei primari nu este că participau la şedinţele PSD, ci pentru că PMP şi Pro România sunt conduse, în Caraș-Severin, tot de PSD, iar primarii nu îşi puteau da direct demisia și să se înscrie în PSD pentru că își pierdeau mandatul. Aşa că Popovici şi Nedelcea i-au exclus. Adevărul este că PSD se regrupează şi se întăreşte, în timp ce liberalii se cred atât de puternici încât şi-au permis să nu negocieze cu cei doi-trei primari care au vrut prima dată să treacă în barca PNL Caraș-Severin.

Conducerea PNL nu a spus nimic despre achiziţia PSD, doar primarul de Băuţar, Romeo Răduța, a comentat la un articol de pe CAON.RO că „cei 12 până acum tot la PSD au fost, nu e vreun câştig“. Vizavi de comentariul lui Romeo Răduţa, senatorul Mocioalcă a spus doar atât: „Eh, ce acri sunt strugurii când nu ajungi la ei ! Dar, sunt sigur, Romeo chiar poate ajunge!“

JCS-Nina Curiţa