Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În acest sens, Înalt Prea Sfinţia Sa Ioan, Mitropolitul Banatului, a urcat şi în podul spitalului pentru a vedea situaţia la faţa locului!

Astăzi, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, la apelul managerului Alina Stancovici, a avut loc întîlnirea cu ÎPS. Ioan, Mitropolitul Banatului, pentru a discuta despre ajutorul pe care Mitropolia Banatului îl poate oferi renovării Staţionarului 2 din cadrul unităţii sanitare reşiţene.

„Săptămâna trecută, joi, am purtat două discuții telefonice cu doi înalți prelați ai lumii creştine: I.P.S. Ioan, Mitropolit al Banatului, şi Excelenta Sa, Ioseph Pal, Episcop Romano-Catolic al Timișoarei, pentru a le cere sprijinul în renovarea Staţionarului 2. Ambii prelați au manifestat deschidere si promptitudine pentru spitalul nostru şi nevoile sale. Episcopul romano-catolic, un om care cu drag si suflet mare a păstorit ani mulţi comunitatea romano-catolică a Reşiţei, a făcut a doua zi o donație financiară substanțială pentru Stationarul 2, iar ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului, a venit azi la spital pentru a afla cum si cu ce poate ajuta unitatea sanitară“, ne-a spus managerul Alina Stancovici.

Așadar, astăzi Mitropolitul Banatului, împreună cu protopopii Reşiţei şi Caransebeşului, au fost la faţa locului. La discuţii au luat parte şi preşedintele Consiliului Judeţean Caras-Severin, Romeo Dunca, dar şi preşedintele Consiliului de Administraţie al SJU, dr. Paul Purea, discuțiile dovedindu-se constructive.

Mitropolitul a fost să vadă personal acoperișul Stationarului 2, urcând astfel în podul clădirii, iar concluzia este că Mitropolia Banatului se va ocupa de renovarea acoperișului Staţionarului 2. „Când dorința exista, iar oamenii au sufletul mare, Dumnezeu face ca scopul, locul, fapta şi ajutorul să se întâlnească, iar acest loc este Spitalul Județean de Urgență din Reșița, mai întâi Stationarul 3, iar acum Staţionarul 2. Preţuire celor care prin fapta lor aduc binele de care acest spital are nevoie pentru a rămâne în picioare pentru sănătatea noastră, a tuturor!“, ne-a mai declarat Alina Stancovici.

JCS-Nina Curiţa