Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – 50 de voluntari au dat o mână de ajutor la repararea unei case din comuna Grădinari!

Sâmbătă, 18 decembrie, a fost mare forfotă în curtea casei familiei Baneș din Grădinari. Ultimului apel făcut de Asociația Acasă în Banat pentru ajutorarea unei tinere familii din această localitate i-au răspuns circa 50 de voluntari. Pentru a treia oară, un grup de elevi de la Liceul Teoretic din Oravița s-a alăturat acestei acțiuni de succes, tinerii neținând cont de frigul de afară.

Un sprijin important a venit și din partea comunității locale și a primăriei din această comună, care au ajutat cu logistica necesară și utilajele care au făcut diferența. Nici bikerii de la Aquilas Oravița BG nu au rămas indiferenți la apelul făcut de echipa asociației, s-au mobilizat și au strâns suma necesară pentru o mașină de spălat nou-nouță, mai ales că cel mai tânăr membru al familiei Baneș are doar două luni. Casa sărăcăcioasă s-a tranformat întru-un cămin adevărat pentru Alin, Cristina și micuța Alina.

„Ce zi frumoasă, ce energie, câtă forfotă a fost la Grădinari! Vreo 50 de suflete ne-am pus în mișcare pentru a face dintr-o casă sărăcăcioasă un cămin pentru Alin, Cristina și micuța Alina! Cu zâmbetul pe buze am uitat de frig și ne-am pus pe treabă, ca să facem cât mai mult din ceea ce ne-am propus. De dimineață de la ora 8:00 și până seara la ora 20:00, am reușit să reparăm și să închidem acoperișul, să schimbăm ușile și ferestrele, să izolăm casa, să construim complet anexa, să construim wc-ul și un mic șopru de lemne, să curățăm temeinic curtea și grădina, să construim gardul, să zugrăvim, să refacem instalația electrică și multe altele! Dacă ziua era mai lungă, de vară și dacă mai aveam timp, mai făceam multe altele! Dar, noi credem că am reușit să dăm acestei familii tinere și vulnerabile, un alt start în viață. Depinde de ei, mai departe, cât vor putea să construiască, pas cu pas, un viitor mai bun pentru ei și copilul lor”, a aratat echipa de la Acasă în Banat.

JCS-Nicoleta Moraru