Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – 10 hectare de vegetație și miriște arse la Izgăr, o magazie mistuită la Văliug și o oală uitată pe foc la Oravița au alertat trupele profesioniste ale județului!

Tabloul pe 24 de ore al salvatorilor a cuprins nu mai puțin de 22 de situații de urgență produse pe raza județului. În noaptea de 9 spre 10 august, la ora 3.15, pompierii militari reșițeni au fost chemați, prin 112, să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o magazie de la Văliug. „La locul solicitării s-au deplasat de urgență două echipaje, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Până la sosirea pompierilor militari, incendiul a fost localizat de către un echipaj de pompieri din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Văliug, ulterior acționând împreună pentru lichidarea tuturor focarelor. Intervenția promptă a acestora a făcut ca incendiul să fie lichidat în cel mai scurt timp posibil, înainte ca flăcările să se extindă la foișorul și casa din proximitatea magaziei.“, transmite ISU.

În aceeași noapte, pompierii militari orăvițeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament din orașul Oravița. „La fața locului s-au deplasat trei echipaje de pompieri ai Secției Oravița, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD. Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că era vorba de o oală lăsată pe foc nesupravegheată, care genera degajări mari de fum, fără flacără. Salvatorii s-au asigurat că nu există focare ascunse și au procedat la ventilarea încăperilor locuinței inundate de fumul generat.“, informează inspectoratul.

Iar în cursul zilei de 9 august, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Reșița a acționat pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și miriște, produs pe raza localității Izgăr, care a afectat aproximativ 10 ha de teren.

În același interval, au mai fost înregistrate și 15 intervenții pentru acordarea de prim ajutor calificat și de asistență de persoane, fiind asigurate și măsurile de prevenire și stingere a incendiilor în cazul a două accidente rutiere, din fericire fără victime.

JCS-A.M.