Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Fostul primar al Bocșei și actual șef al Serviciului Juridic al DRDP Timișoara a fost reținut azi noapte pentru 24 de ore, alături de alte șapte persoane, urmând să fie prezentat în faţa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă!

Cei opt reținuți, printre care se mai numără și șeful DRDP Timișoara, Cristian Ispravnic sau Cristian Horgea, soţul fostului prefect de Arad, sunt acuzaţi de procurorii DNA de luare de mită şi trafic de influenţă în legătură cu şpăgile care erau primite de angajaţii DRDP Timişoara de la transportatorii care treceau cu camioanele în Ungaria şi cărora, la cântar, în schimbul banilor, li se reduceau, în documente, cantităţile de marfă transportată. În același dosar au fost audiați și senatorul PSD de Caraș-Severin, Ionuț Chisăliță, dar și alți doi deputați PSD de Arad, Dorel Căprar și Florin Tripa.

Mirel Pascu a mai fost audiat zilele trecute de procurori și în scandalul permiselor de port-armă din Caraș-Severin.

UPDATE 1. DNA a anunțat, într-un comunicat de presă, că l-a pus sub urmărire penală și pe senatorul Ionuț Chisăliță, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de folosire a influenței sau autorității de către persoana care ocupă o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite și de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Potrivit procurorilor DNA, Chisăliță și-ar fi folosit influența pentru numirea, cu încălcarea legii, într-o funcție conducere (șef al Serviciului Juridic al DRDP Timișoara – n.r.) a lui Mirel Pascu.

Cercetările au mai stabilit că șefii din cadrul D.R.D.P Timișoara sau în alte instituții locale sau regionale, susținute de partid în acele funcții, ar fi avut obligația de a plăti o taxă lunară la casieria organizației județene de partid, cuantumul taxei raportându-se la funcția deținută.

UPDATE 2. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins solicitarea procurorilor DNA de arestare a celor 8 inculpați, astfel că Mirel Pascu va fi cercetat în libertate!

R.M.