Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – 14.923 de bocșeni, înscriși pe liste permanente și complementare, au fost chemați duminică, 27 iunie, la vot. Dintre aceștia, doar 5497 și-au exprimat opțiunea electorală, prezența la urne  fiind de aproape 37%! Pascu a obținut 2.263 de voturi, Cismăneanțu 1854 de voturi, iar Perian 982!

Principalele forțe politice care s-au confruntat au fost PNL și PSD, Sorin Perian și Mirel Pascu luptând pentru fotoliul de primar. De asemenea, și fostul primar Eugen Cismăneanțu a mai vrut o șansă, candidând independent și obținând foarte multe dintre voturile bocșenilor, clasându-se pe locul 2.

Forțele de ordine care au asigurat protecția și paza la cele 12 secții de votare nu au întâmpinat incidente deosebite.  Poliția Orașului Bocșa a fost sesizată de către unul dintre candidați despre faptul că la o secție de votare au fost depuse 5 cereri de vot cu urna specială, completate de aceeași persoană. Verificărilor efectuate de polițiști au stabilit că este vorba despre 4 cereri pentru urna specială, toate fiind semnate și însușite de persoanele în cauză, nefiind constatate nereguli în acest caz. De asemenea, în urma unei postări pe o rețea de socializare, conform căreia un candidat „s-ar ocupa de vize de flotanțiׅ“, polițiștii au verificat acest caz și au stabilit că nu au fost acordate vize de reședință, pe raza orașului Bocșa, în ziua alegerilor.

În privința prezenței la vot, conform Autorității Electorale Permanente, orașul Bocșa s-a situat pe ultimul loc din cele 23 de localități din țară în care au avut loc alegeri duminică. Mirel Pascu va conduce destinele orașului Bocșa pentru următorii trei ani.

JCS-Nina Curița