Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Singurul fotbalist român care a ridicat de două ori deasupra capului Cupa Campionilor Europeni, cu Steaua București și cu Steaua Roșie Belgrad, Miodrag Belodedici a primit titlul de cetățean de onoare al județului Caraș-Severin la propunerea lui Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean!

Este o onoare pentru județul nostru că avem un cetățean care a câștigat Cupa Campionilor Europeni de două ori, cu două echipe diferite, din țări diferite, cu două stele, l-a și condamnat la închisoare regimul comunist după ce a fugit, dar l-au iertat capitaliștii. Ne face o onoare că s-a născut în județul nostru, ne bucurăm și cred că merită titlul de cetățean de onaore al Caraș-Severinului.“, a punctat Dunca înainte de votul în unanimitate al aleșilor județeni.

Originar din comuna Socol, Belodedici s-a născut pe 20 mai 1964 și a evoluat de-a lungul carierei la Minerul Moldova Nouă, Luceafărul București, Steaua București, Steaua Roșie Belgrad, Valencia, Valladolid, Villareal și Atlante. Belodedici face parte și din „Generația de Aur” și a evoluat în toate partidele pe care naționala le-a jucat la Campionatul Mondial din 1994.

JCS-Ștefan Moraru