Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Iar asta înseamnă și deranj pentru conducătorii auto, unii dintre aceștia plângându-se președintelui Consiliului Județean, Romeo Dunca!

Mai exact, e vorba de drumul Secășeni-Grădinari, care în ultimele zile le-a dat mari bătăi de cap celor care au circulat pe acolo, mai ales la ceas de seară. Oamenii spun că traficul în zona cu lucrări nu este supravegheat de poliție și sunt și șoferi care nu respectă semafoarele amplasate de constructor, ceea ce duce iarăși la blocaje. „Dle Dunca, vă rugăm să veniți în sprijinul șoferilor cumva… fac referire la porțiunea de drum în lucru Secășeni-Grădinari… unde cel puțin seara a fost haos total… 3 ore am stat blocați pentru că din cauza săpăturilor, tirurile și autoturismele au rămas blocate… împotmolite”, i-a transmis un șofer șefului CJ.

Dunca a cerut puțină înțelegere din partea conducătorilor auto: „Din păcate a reabilita un drum implică deranj. Constructorul face eforturi (lucrează și noaptea) pentru a finaliza cât mai repede acest segment de drum. Voi lua legătura cu firma respectiva pentru a vedea cum putem reduce din stres!”.

Pentru cei care nu au trecut pe acolo, tronsonul de drum se reface temeinic, firma Max Agro, actualul constructor, fiind recunoscută în vestul țării pentru seriozitatea cu care lucrează. Pe tronsonul respectiv, este vorba de ample lucrări de modernizare de peste 8 km, realizate cu fonduri europene, la finalizarea cărora va fi asigurată o mai bună legătură cu reședința de județ, Reșița și cu DN 57 (Moravița – Oravița – Moldova Nouă). Proiectul Consiliului Județean Caraș-Severin mai include: realizarea de trotuare și piste pentru biciclete în comunele Grădinari și Ticvaniu Mare, realizarea de marcaje și montarea de sisteme suplimentare de semnalizare, precum și modernizarea a 4 stații pentru mijloacele de transport în comun. Aşadar, pentru un proiect aşa mare, uneori se cam merită deranjul…

JCS-Nina Curiţa