Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Așa au caracterizat cei doi conducători de la CSM Reșița, antrenorul și președintele clubului, eșecul de la Comuna Recea. Minteuan spune că a avertizat încă de la începutul mini-returului că situația nu este una roz și nu exclude o încetare a colaborării cu CSM Reșița!

„O înfrângere rușinoasă! Felicitări băieților de la Recea pentru atitudine și modul în care s-au dăruit pentru a câștiga fiecare meci. Știam lucrul acesta, le-am spus și băieților mei că Recea se sacrifică foarte mult pentru fiecare victorie, a făcut-o și azi și pe merit au câștigat, până la urmă scorul nu mai are importanță. Pentru noi este rușinos, este rușinos de la începutul acestui mini-retur, nu reușim să ne revenim nicicum, probabil va trebui făcută o schimbare, clar că jucători nu poți să aduci în acest moment deci probabil va fi o singură soluție. Dar vom vedea, o să discut și cu conducătorii și vom vedea ce vom face, pentru că în ritmul acesta ne ducem rău de tot. Întotdeauna contează primul gol, problema e că noi la fiecare meci luăm gol de genul acesta. Am cerut concentrare, determinare, atitudine, dar din păcate rămân doar la statutul de vorbe, faptele cam puține. Calitate individuală la jucători există, dar, din păcate, cea colectivă, nu. E clar că unele greșeli ne fac în permanență să începem de la 0-1, nicicum nu reușim să depășim acest lucru. Până și astăzi am greșit la fel, bine, au fost multe situații în care adversarul ne-a fost net superior. Problema e nu că nu marcăm gol, problema e că luăm gol, o echipă care primește gol trebuie să aibă individualități foarte mari ca să revină. E o situație grea, foarte grea, și am anticipat-o de la primul meci, de la Csikszereda. N-am fost suficient de băgat în seamă, acum consecințele sunt cele pe care le vedeți”, a declarat antrenorul Alin Minteuan la finalul partidei.

„Da, este un dezastru ceea ce s-a întâmplat astăzi, dar fotbalul este fotbal şi trebuie să ne revenim din acest şoc. Astăzi, eu cel puţin, am un şoc la ceea ce s-a întâmplat. Vor fi luate cele mai drastice sancţiuni financiare, în primul rând faţă de jucători, pentru modul cum s-au prezentat la un meci de fotbal, fără respect faţă de meseria lor. Se va aplica un regulament de ordine interioară foarte clar şi vor fi luate cele mai drastice sancţiuni pe care le-am dictat eu vreodată în calitate de director executiv. Nu pot să-mi explic cum aceiaşi jucători, cu acelaşi antrenor, au făcut rezultate foarte bune la sfârşit de tur şi în jocurile amicale, iar astăzi să fim pur şi simplu o echipă îngenuncheată”, a declarat și şeful din Valea Domanului, Cristi Bobar.

Cât despre meciul cu Craiova de sâmbăta viitoare, Minteuan spune că va fi dificil. Dar la ce arată CSM Reșița acum, și cu o echipă de județ dacă ar juca ar fi dificil: „Probabil și dacă am juca cu liga a patra ar fi o misiune destul de dificilă în situația de față, nici nu mai știi ce să mai crezi. Când jucăm pe teren bun e o misiune dificilă, când jucăm pe teren prost e o misiune dificilă, când jucăm cu adversar de calibrul nostru e misiune dificilă, când jucăm cu adversar mai puternic e misiune dificilă, se pare că în toate ipostazele sunt misiuni dificile”.

JCS-Ștefan Moraru