Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – La două zile de la succesul cu Concordia Chiajna (1-0), CSM Reșița a câștigat cu scorul de 2-1 partida cu FC Universitatea Cluj. Cu cele trei puncte de azi, rosso-nerii urcă pe locul 14 in Liga 2!

Rosso-nerii au deschis scorul în minutul 17 prin Adrian Ilie, care l-a învins pe Vâtcă printr-o lovitură de cap. Apoi, în minutul 77, Cristian Danci a marcat al doilea gol al Reșiței printr-un șut imparabil de la peste 20 de metri, mingea lovind și bara transversală înainte să intre în plasă.  Clujul a redus din diferență prin Pop, în minutul 85.

„Ne bucurăm că am reușit să legăm două victorii pentru că eram într-o situație foarte grea. Veneam după cinci etape în care nu am câștigat și ne bucurăm că în aproximativ trei zile am obținut două victorii. Nu a contat cum, a contat doar să câștigăm. Important a fost să adunăm puncte. Oboseala a fost mai mult psihică. Când bați, uiți de oboseala fizică. Mă bucur că am câștigat”, a spus jucătorul Cristian Danci.

Cel care a deschis scorul, tânărul Adrian Ilie, a declarat: „A fost un sentiment extraordinar pentru mine, acesta a fost și primul meu gol înscris în Liga 2. Mă bucur că am reușit să ajut echipa să câștige”.

„Era bine dacă am fi jucat după 3 zile cu U Cluj, dar au fost mai puține. Am avut la dispoziție un timp foarte scurt să pregătim această partidă. Mă bucur că am reușit să câștigăm și pot spune că a fost o muncă de echipă. Am încercat să analizăm cât mai mult adversarul în așa fel încât să pregătim acest joc la victorie. Am reușit să facem acest lucru, am avut și câteva momente de inspirație ale noastre, ale staff-ului, ale jucătorilor, care au reușit să facă un meci extraordinar împotriva unei echipe care trage în fiecare an la promovare. Eu mă așteptam să obținem mai multe puncte de când am preluat echipa. Gândul mă duce la primul meci, cel cu Mioveni, unde clar am fost dezavantajați prin acel penalty. Altul ar fi fost deznodământul acelui meci. De aceea spun că puteam să avem maxim de puncte sau încă un punct adăugat la cele șase. Mi-a fost un pic greu până i-am cunoscut pe băieți, dar se pare că jucătorii au înțeles ceea ce vreau de la ei. Drept urmare, am reușit ca în această perioadă să facem trei meciuri fantastice”, a declarat Alin Minteuan, antrenorul echipei CSM Reșița.

CSM Reșița: Alberto Cobrea, Alin Dudea (cpt.), Lorenzo Acka, Bogdan Szijj, Cristian Danci, Laurențiu Breșneni, Emanuel Dat, Andrei Dumitraș, Laurențiu Buș, Victor Astafei, Adrian Ilie. Rezerve: Zimmermann, Ciobanu, Vasiu, Rașoveanu, Popescu, Chera, Brînzan, Matulevicius și Bagherea.

U Cluj: Andrei Vâtcă, Robert Neciu, Bogdan Barbu, Daniel Novac, Tudor Telcean, Denis Mâneran, Laurențiu Rus, Srgian Luchin, Gabriel Tamaș (cpt.), Cătălin Ștefanănescu și Dorin Goga.

În etapa următoare, pe 21 noiembrie, CSM Reșița se va deplasa la Constanța, pentru partida cu Farul.

JCS-Ștefan Moraru