Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Vrea nu vrea, dr. Romeo Traian Dumitrescu trebuie să revină pe funcţia de director executiv al DSP Caraş-Severin pentru perioada stării de alertă!

Deşi, iniţial, trebuia să mai stea în funcţie 45 de zile după încetarea stării de urgenţă, dr. Romeo Dumitrescu şi-a dat demisia, luni venind, retroactiv, şi ordinul de la minister, pentru încetarea numirii pe funcţie, respectiv Ordinul 720/18 mai 2020, valabil… începând cu data de 15 mai. În oală a fost băgat şi jr. Dănilă Miloş care, tot prin ordin ministerial retroactiv, a revenit din suspendare luni, 18 mai, doar pentru două zile, fiindcă marţi, 19 mai, lui Miloş i s-a „ordonat“ detaşarea în fruntea DSP Giurgiu, începând cu data de 20 mai, deci de miercuri. Prin urmare, la DSP Caraş-Severin a rămas un vid de conducere, deşi angajaţii direcţiei au continuat să-şi desfăşoare activitatea absolut normal, raportul întocmit de Dumitrescu pentru şedinţa Colegiului Prefectural fiind prezentat joi, 21 mai, de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Daniel Botgros, care a stăpânit toate datele.

Cum DSP CS a rămas în aer, fără conducere, vineri a sosit un nou ordin ministerial pentru medicul chirurg, Ordinul 750/22.05.2020, potrivit căruia „dr. Romeo Traian Dumitrescu revine pe funcţia de conducere temporar vacantă de director executiv al DSP Caraş-Severin pe perioada stării de alertă. Într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt specifică faptul că ordinul este semnat de secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Horaţiu Moldovan. De asemenea, se mai arată în comunicat, ordinul mai prevede că „va înceta de drept în cel mult 30 de zile după starea de alertă“.

JCS-Alexandra Gorghiu