Caraş-Severin, Romania

BOZOVICI – Primăria Bozovici a amenajat un „petec” de 10/10 mp pentru ca pacienții să „zboare” mai ușor. Asta după ce, doar săptămâna trecută, au fost trei cazuri la care a intervenit elicopterul SMURD!

Cum însă piloții s-au văzut nevoiți să aterizeze pe câmpul din curtea spitalului, era necesară amenajarea unui loc unde elicopterul să fie mai aproape de zona asfaltată. De exemplu, recent a fost un caz de infarct când pacientul a trebuit să fie transportat pe brațe până la elicopter. A urmat „o mobilizare locală, mărunțică dar importantă”, în exprimarea primarului Adrian Stoicu, din care a rezultat platforma amenajată în zona de parcare din incinta spitalului și semnalizată corespunzător.

Concret, consilierul Marius Românu, care are și o stație de betoane, s-a oferit să asigure betonul necesar amenajării platformei, lucrarea fiind executată de primărie în regie proprie. „Suprafață betonată este de 10/10 mp, în zona respectivă fiind executate lucrări mai ample. Mai avem și asfalt frezat pe care vrem să-l punem acolo pentru acces mai ușor”, ne-a declarat primarul Stoicu despre lucrarea în valoare de aproximativ 10.000 de lei, care urmează să fie plătită la viitoarea rectificare bugetară. Însă micul punct de aterizare amenajat recent nu rezolvă marile probleme de „sănătate” cu care localnicii se confruntă de mult.

„Avem nevoie de medici și de spitalul care trebuie redeschis. Nu e normal să vină elicopterul de trei ori pe săptămână pentru cazuri care se puteau rezolva aici. De exemplu, un om mușcat de albine căruia să i se administreze un ser și să fie stabilizat. Vă dați seama ce costuri sunt?”, a încheiat Adrian Stoicu precizând că, în decursul lunii august, centrul de permanență din comună a fost închis.

JCS-Ionel Ivașcu