Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Ca să nu riște să fie prins de polițiști când transporta țigările de contrabandă cu mașina, un caransebeșean a găsit o soluție mai convenabilă. Mai exact, şi-a creat propria minifabrică în apartamentul de pe strada Cazărmii, unde răsucea țigările, le ambala și le comercializa apoi pe piața neagră.

Până la urmă, micul „producător” a intrat în atenția procurorilor DIICOT și a polițiștilor de frontieră din Timiș, cu care s-a trezit dis-de-dimineață la ușă.

„Au fost realizate nouă percheziţii domiciliare la mai multe adrese de pe raza judeţelor Timiş şi Caraş Severin (Lugoj, Caransebeş, Jamu Mare, Vărădia şi Oraviţa). În urma investigațiilor s-a stabilit că liderul reţelei era un cetăţean român, Viorel T., în vârstă de 33 de ani, care era urmărit internaţional pentru comiterea infracţiunilor de ameninţare şi distrugere, având de executat o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani şi 6 luni. În urma percheziţiilor, au fost descoperite 87 kg de tutun vrac, 11 kg tutun mărunţit, două dispozitive de confecţionat ţigări, două dispozitive de mărunţit frunzele de tutun, un dispozitiv de ambalat, foiţe de hărtie pentru confectionarea ţigaretelor, pachete goale albe neinscripţionate pentru ambalarea tigaretelor şi 10 cartuşe calibru 9 mm”, se arată în comunicatul ITPF Timiș.

Producția zilnică era destul de consistentă: 15-20 cartuşe de ţigări pe zi, comercializate în schimbul sumei de 7-8 lei per pachet. Şase persoane au fost duse ieri la audieri, urmând ca la finalul acestora să se dispună măsurile legale.

1 Comment

Adaugă comentariu