Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Puțină lume mai știe că zona nu este doar un paradis al iubitorilor sporturilor de iarnă ci și un loc cu tradiție militară.

Tocmai de aceea, în ultimele săptămâni, Muntele Mic a fost locul preferat de Ministerul Apărării pentru pregătirea specifică a cercetaşilor Brigăzii 18 Infanterie „Banat”.

„Cercetașii au profitat de condiţiile extreme de iarnă şi zonele izolate, adevărate provocări, pentru a-şi întări coeziunea de grup, călirea fizică şi psihică, precum şi pentru a-şi perfecţiona deprinderile de luptă formate în teren muntos-împădurit”, se arată pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Apărării Naționale. Pregătirea teoretică a cercetașilor bănățeni s-a concretizat în sălbăticia Muntelui Mic, acolo unde traiul în condiţii de izolare i-a determinat pe aceștia să aplice tehnicile de supravieţuire. Antrenamentele specifice de deplasare pe schiuri, construirea de adăposturi de supravieţuire cu materiale găsite în zona de desfăşurare a activităţilor şi de capcane pentru procurarea hranei au fost doar câteva dintre situațiile cu care s-au confruntat atât cercetașii cu experiență, cât și mai tinerii lor colegi.

„Experienţa cercetaşilor şi-a spus cuvântul, astfel încât pentru cei mai tineri tabăra a reprezentat acumularea unui nou bagaj de cunoştinţe, i-a învăţat deprinderile necesare ducerii la bun sfârşit a misiunilor încredinţate, precum şi folosirea naturii ca element de sprijin”, mai spun oficialii MApN, potrivit cărora tabăra de pe Muntele Mic a avut un rol benefic.

FOTO: Facebook MApN

Adaugă comentariu