Caraş-Severin, Romania

ARMENIŞ – Reţeaua de apă este în lucru iar alte obiective importante sunt la stadiul de proiect.

Când va fi gata, reţeaua de apă curentă va deservi localităţile Sat Bătrân şi Submarginea. Este vorba despre o investiţie de peste trei milioane de lei, finanţată de Administraţia Fondului de Mediu, al cărei termen de finalizare este luna decembrie 2017. Trebuie spus că reţeaua are o lungime totală de 15 km, adică 7,2 km în Sat Bătrân, respectiv 8,1 km în Submarginea.

În vederile primăriei, se află şi alte obective de interes. Se doreşte regularizarea pârâurilor de pe raza comunei, în acest sens fiind în lucru un proiect care, odată elaborat, va fi depus la Compania Naţională de Investiţii. De asemenea, se lucrează la două proiecte care ţintesc estetica centrului satului Feneş, respectiv reabilitarea şi dotarea căminelor culturale din Feneş şi Sat Bătrân. „În centrul satului Feneş, dorim să plantăm arbuşti ornamentali şi să amenajăm un parc de joacă pentru copii, alei pietonale, o fântână arteziană. Vom derula aceste lucrări din surse proprii. Referitor la cele două cămine culturale, după ce vom finaliza proiectul la care lucrăm în acest sens, îl vom depune la Compania Naţională de Investiţii”, declară primarul Cristian Vela.

Similar lucrărilor care vor avea loc la Feneş, primăria a derulat recent o serie de amenajări estetice în centrul de comună. Suma de aproape 900.000 de lei, fără TVA, a fost investită, din surse proprii, în estetica Armenişului. Au fost executate pavaje şi au fost amenajate un mic parc în faţa bisericii, o fântână arteziană în faţa şcolii şi o alta, cu circuit închis, în faţa bisericii. De asemenea, a fost reabilitat parcul de joacă al copiilor, primăria investind aici 1.500 de lei. În vederile primăriei se află şi stadionul de fotbal, unde se doreşte amenajarea unei tribune, a vestiarelor precum şi a unui miniteren de fotbal, totul din venituri proprii. De asemenea, există discuţii cu o serie de operatori economici în vederea atragerii de investitori pe platforma de la gara din Armeniş. „Închirierea rămâne la latitudinea consiliului local pentru a decide”, încheie primarul Cristian Vela.