Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Aproape 168 de milioane de lei au fost „înghițiți” prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Conform unui comunicat trimis de ADR Vest, aceasta este suma atrasă prin proiectele implementate sau aflate în lucru până la finalul anului în 30 de unități de învățământ din județ!

Este vorba despre proiecte fie de reabilitare energetică, fie de reabilitare, modernizare și extindere. Cea mai mare sumă, 103,7 milioane de lei, a mers spre Reșița unde 19 unități de învățământ au fost sau sunt în curs de reabilitare. Este vorba despre șase licee, șase școli gimnaziale și șapte grădinițe. Alți 30,5 milioane de lei au mers către două școli gimnaziale și două grădinițe din Moldova Nouă. 17,7 milioane de lei au fost atrași de Băile Herculane spre a fi investiți la liceul, respectiv școala gimnazială din oraș. Teregova a atras 14,9 milioane de lei pe patru proiecte pentru liceul din comună, iar Berliște a obținut 1,04 milioane de lei pentru grădiniță.

Conform ADR Vest, 870 de milioane de lei au fost sau urmează să fie investiți până la finalul acestui an în instituții de învățământ din regiune. Suma se adaugă altor peste 210 milioane de lei de care au beneficiat 54 de unități de învățământ din regiune prin POR 2007-2013. În total aproape 1,1 miliarde de lei, de care au beneficiat peste 180 de instituții de învățământ.

JCS-Ionel Ivașcu