Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Atât este finanțarea, fără TVA, aprobată spre finanțare, din care se va asigura transportul verde pentru elevii din 39 de unități administrativ-teritoriale cărășene!

Proiectul „Microbuze electrice pentru elevii județului Caraș-Severin“, depus de Consiliul Județean Caraș-Severin, a fost aprobat pentru finanțare în cadrul Apelului de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi“, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15: Educație.

„Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă achiziționarea de microbuze electrice pentru 39 de UAT-uri de pe raza județului Caraș-Severin, care au fost selectate conform Anexei 13 – Lista localităților eligibile pentru a beneficia de microbuze electrice din Ghidul Solicitantului.“, ne informează administrația județului. Analizând documentația pusă la dispoziție, precizăm că pe listă figurează Cornereva, Turnu Ruieni, Bucoșnița, Carașova, Dognecea, Bozovici, Prigor, Moldova Nouă, Berzovia, Fârliug, Teregova, Zăvoi, Buchin, Sasca Montană, Ezeriș, Vrani, Doclin, Băuțar, Slatina Timiș, Reșița, Oravița, Sasca Montană, Ramna, Sacu, Lăpușnicu Mare, Armeniș, Brebu, Bănia, Dalboșeț, Zorlențu Mare, Lupac, Târnova, Ciclova Română, Forotic, Iablanița, Grădinari, Oțelu Roșu, Anina și Caransebeș.

„Prin acest proiect se urmărește îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi, cu precădere în zonele izolate, cu populație scăzută, prin furnizarea de microbuze școlare «verzi» (electrice), prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus, facilitând astfel accesul copiilor și tinerilor la educație, prin protejarea mediului înconjurător în același timp. Valoarea totală a proiectului este de 6.097.560,97 euro fără TVA!“, a transmis administrația județului.

JCS-A.M.