Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Proiectul „Sănătate prin înot, ajuns la cea de-a III-a ediție, este inițiat de Primăria Municipiului Reșița și s-a desfășurat sâmbătă, 27 mai, la Complexul Municipal de Sport și Sănătate „Ioan Schuster’’!

La activitatea de inițiere și perfecționare din cadrul manifestării Cupa „Ziua Copilului’’ au participat aproximativ 360 de copii din Reșița și Caransebeș. Aceștia au fost îndrumați de antrenorii Sânziana Gherban Cuciureanu, Ciodaru Mircea, Ion Nicolae, Ghimboașă Sergiu din Reșița și Ibănișteanu Bogdan din Caransebeș.

„Aș dori să încep prin a-i mulțumi Luminiței Dobrescu pentru că ne-a invitat la această frumoasă competiție. Încă din primăvară, noi cei de la Caransebeș ne tot gândim la acest concurs, deoarece la noi bazinele sunt mai mici. Nu avem oportunitatea să ne antrenăm într-un bazin olimpic la Caransebeș, dar ne bucurăm pentru că avem ocazia an de an să participăm la această competiție organizată la Reșița. Am fost prezenți cu un număr foarte mare de copii și de aproximativ nouă ani de zile mă ocup de inițierea celor mici în acest sport. Sunt foarte bucuros că evoluăm de la an la an. În anul acest am venit de la Caransebeș cu 110 copii, deci cred că stăm bine pentru un oraș mai mic. Au participat cei mici la toate probele de la începători, intermediari și avansați. S-a început prin a înota pe lățimea bazinului cu materiale ajutătoare, iar apoi intermediarii și avansații au înotat pe distanța de 50 de metri, proba olimpică de 50 de metri spate și 50 de metri liber. Cei mai mici copii de la această competiție au vârsta de patru ani și jumătate, iar cei mai mari au 17. Atmosfera a fost cum vedem și la marile competiții. A fost o mare bucurie că am putut vedea așa mulți copii într-un bazin, fiind încurajați de un public pe măsură.’’, a declarat antrenorul Bogdan Ibănișteanu.

„Mulțumim Primăriei Reșița pentru organizarea acestui eveniment și ne bucurăm că încă se continuă cu acest concurs. Aceste competiții sunt benefice, deoarece îi încurajează pe copii să participe și să facă mișcare. După cum s-a putut vedea au participat mulți copii atât din Reșița, cât și din Caransebeș. Nu se pune problema de o rivalitate între Reșița și Caransebeș. Copiii vin în primul rând să învețe să înoate, să facă mișcare și ne dorim ca acești tineri să se dezvolte armonios prin mișcare și să evolueze. Aici vorbim despre tot, nu doar despre sport, mă refer la comportament și multe alte aspecte pe care ți le poate oferi această ramură sportivă. Cu sprijinul Primăriei, la final, cei mici au fost recompensați cu dulciuri!’’, a spus și Sergiu Ghimboasă, antrenor la Clubul Sportiv Școlar Reșița.

JCS-Ștefan Moraru