Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Memorialul „Marius Popescu” la fotbal juvenil a avut loc duminică, 18 decembrie, la Sala Polivalentă din Reșița! Competiția s-a adresat copiilor, deoarece Marius Popescu, de-a lungul vieții, s-a implicat foarte mult în organizarea competițiilor juvenile!

Au participat la U11: ACS Mundo Reșița, CSC Voința 1922 Vrani, CSM Reșița, CSȘ Caransebeș, FC Nera Bogodinț și AS Nera Almăj Bozovici, iar la U13 s-au înscris ACS Progresul Ezeriș, AFC Voința Lupac, CSM Reșița, ACS Viitorul Anina 2014, CS Foresta Lăpușnicu Mare și ACS Montan Bocșa.

„Pentru acest turneu nu ne-am propus un obiectiv și nu cred că un alt antrenor și-a propus altceva, decât ca cei mici să se distreze. Prin fotbal am dorit să-l omagiem pe nea Marius Popescu, care a fost sufletul acestor competiții de copii. După un an în care au avut multe meciuri ne-am propus ca cei mici să joace de placere fotbal”, a spus Nelu Badea, antrenor la Viitorul Anina.

„Ca în fiecare an am onorat invitația și am participat cu două grupe. A fost un turneu important pentru mine din punct de vedere sufletește, deoarece nea Marius Popescu a fost foarte apropiat de mine și a căutat mereu să mă îndrume. Pentru copii a fost un prilej bun să se distreze și să joace fotbal. Cei mici au terminat campionatul și această competiție amicală a fost ca un bonus pentru ei”, a declarat Cristian Chitucea, antrenorul de la Mundo Reșița.

„M-am bucurat că am participat la acest turneu, deoarece nea Marius Popescu a fost un om dedicat fotbalului, implicat tot timpul în acest fenomen. Cu siguranță că aceste competiții amicale de sfârșit de an sunt benefice pentru copii, având în vedere că s-a încheiat campionatul județean”, a precizat și Ionuț Bosioc, antrenor la Montan Bocșa.

JCS-Ștefan Moraru