Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Echipa de fotbal de Liga a II-a a început pregătirile luni după-amiază.

Primul antrenament oficial pe acest an al echipei de fotbal Metalul Reșița s-a desfășurat luni după-amiază, pe Stadionul “Mircea Chivu” din Valea Domanului. La reunire au fost prezenți în special juniori localnici, dar și tinerii jucători care au participat săptămâna trecută la ampla acțiune de selecție și au rămas în atenția antrenorului Carol Gurgu pentru a face parte din lotul echipei reșițene. Alți jucători, printre care și străini, erau așteptați de marți în Valea Domanului. “În zilele următoare va continua selecția, am mai primit telefoane, vor câți mai mulți copii să vină să joace în Liga a II-a. Începând de luni facem pregătire la stadion, urmând ca în data de 3 februarie să intrăm într-un cantonament la stadion. Sperăm ca până atunci să avem și un lot cât de cât conturat”, a spus antrenorul Carol Gurgu.

În Valea Domanului sunt așteptați și jucători străini, mai spune antrenorul Metalului: „Mai aștept încă șapte jucători, jucători de care cred că este nevoie. Sunt și jucători străini, din Serbia, Cehia, Franța plus doi internaționali din Polonia. Sperăm să ne facem o echipă competitivă, dar, de reținut, toți jucătorii sunt tineri. Nu sunt jucători de care să spunem că sunt depășiți, să spunem că au o anumită vârstă. Eu vreau să ajute copiii din localitate, pe lângă ei să crească în valoare și să facem un joc cât mai bun.”

Președintele Comisiei de copii și juniori din cadrul Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin, Marian Meșinschi va face parte din staff-ul echipei reșițene, în calitate de delegat. „Are o anumită experiență, vine pe postul de delegat și aș vrea să vă anunț că va mai veni încă o persoană din Reșița, pe postul de director tehnic. El este impresar și se va ocupa în mod special de aducerea jucătorilor tineri din țară și din străinătate”, a mai precizat Carol Gurgu.

„Am venit aici cu cele mai bune gânduri, sper să facem o treabă bună și, de ce nu, o echipă competitivă. Încercăm fiecare cu ce putem să ne aducem aportul la formarea unei echipe competitive. Am adus câțiva jucători aici de la Timișoara, de la Anina. Sper să facă treabă bună și să se integreze în echipă”, a spus Marian Meșinschi.  Metalul Reșița va susține primul amical al iernii miercuri, 20 ianuarie, de la ora 13, cu CS Ineu, pe terenul sintetic din Valea Domanului.