Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În etapa a treia din play-off-ul Ligii a II-a de fotbal, Seria a II-a, Metalul Reșița a fost învinsă sâmbătă, 3 mai, în Valea Domanului, de CSM Râmnicu Vâlcea, cu scorul de 2-0.

Primul meci din play-off disputat pe teren propriu a însemnat un eșec pentru formația pregătită de Marian Pană. După două deplasări, încheiate cu 0-2 la Târgu Mureș și 1-0 la Slatina, a venit încă un eșec pentru Metalul, de această dată chiar în Valea Domanului. CSM Râmnicu Vâlcea a fost echipa mai pragmatică și jucătorii pregătiți de Erik Lincar, înlocuitorul lui Claudiu Niculescu, nu au stat pe gânduri și au profitat la maxim de apatia roș-negrilor. Oaspeții au deschis scorul foarte repede, în minutul 10, după ce Codin a fost lansat perfect în adâncime, cu o pasă plecată din jumătatea de teren vâlceană, și cu un șut pe jos l-a învins pe Zimmermann.

Un gol venit destul de devreme, turnând parcă plumb în picioarele fotbaliștilor reșițeni, fără idei de construcție în joc. Replicile gazdelor au fost sporadice și fără finalitate pe tabela de marcaj. O fază discutabilă s-a petrecut în finalul primei reprize, când Szabo a căzut în careul vâlcean, talonat de Samson Nwabueze, dar arbitrul Robert Dumitru a lăsat jocul să continue. CSM Râmnicu Vâlcea a înscris golul de 2-0 în minutul 69, după o altă pasă lungă venită din jumătatea oaspeților, iar Adrian Popa, rămas singur cu Zimmermann, a înschis tabela. Putea fi chiar 3-0 în final, dar nou-intratul Deaconescu, aflat la un metru în fața porții reșițene, a trimis cu forță mingea în bara transversală. Metalul Reșița vrea să uite cât mai repede acest eșec, jucătorii au rămas după meci în cantonament la stadion, iar miercuri, 7 mai, vor juca în deplasare la CSU Craiova.

Metalul Reșița: Zimmermann – Creţu, Apostol, Tătaru, Murgoci – Enescu (min. 61, Breșneni), A. Vaştag – O. Vasile (min. 79, R. Cristian), Opriţa, I. Szabo – A. Stoica (min. 61, Mureșan). Antrenor: Marian Pană.

CSM Râmnicu Vâlcea: Matache – Samson, Pârvulescu, I. Stoica, Briceag – Cârstoiu, B. Geantă (min. 81, Iancu), Lircă, Ad. Popa (min. 87, Deaconescu) – N’Kongue, Codin (min. 74, Ov. Popescu). Antrenor: Erik Lincar.