Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Timp de trei zile, Sala Polivalentă din Reșița a găzduit un tradițional turneu de fotbal organizat la fiecare final de an.

Cea de-a opta ediție a Memorialului Viorel Racoceanu a avut la start opt echipe participante, repartizate în două grupe. Nu au lipsit nici de această dată numele grele din fotbalul reșițean și românesc, dar nici practicanți ai altor sporturi. Încă o dată, căpitanul naționalei de fotbal în sală a României, reșițeanul Robert Lupu a fost prezent la turneu, făcând parte din echipa câștigătoare, Coda Vinci. Daniel Oprița, Cosmin Moți, Lucian Dobre, Leontin Doană, Daniel Vădrariu, Dean Beța, Florentin Dumitru și chiar și Francisc Vaștag, actualul vicepreședinte al Federației Române de Box, s-au aflat pe teren.

După trei zile de întreceri, învingătoare a fost echipa Coda Vinci, care a trecut în finală de Real Madrid (unul autohton, nu iberic) cu scorul de 3-1. Pe locul al treilea s-a situat Milan (de Banat), învingătoare cu 7-4 în finala mică cu Explorom Cariere. Organizatorii au acordat și câteva distincții individuale, așa cum se obișnuiește la acest gen de turnee. Astfel, cel mai bun portar a fost desemnat Bogdan Cărămălău (Real Madrid), golgheter cu 13 goluri a devenit Daniel Oprița (Explorom), iar titlul de cel mai bun jucător i-a fost atribuit lui Robert Lupu (Coda Vinci). Acesta a dat o dovadă de fair-play și după ce și-a ridicat premiul a mers direct către adversarul său din finală, mai tânărul Daniel Vădrariu, căruia i-a înmânat trofeul, în aplauzele întregii săli. Partidele din cadrul Memorialului Viorel Racoceanu la fotbal în sală au fost arbitrate de Gheorghe Balaj, Dorian Micloșină și Bogdan Balaj.

„Le mulțumesc celor care ne-au sprijinit și în acest an în organizarea competiției, a spus Nicușor Asandei, președintele Asociației Sportive Venus Reșița. Ne-au sprijinit Consiliul Județean Caraș-Severin, 3×3 SRL, Hotel Rândunica, Triumf Trust, Persam Oravița, Cabinet Medical Dr. Ioan Brizu, Restaurant OLLE, Terasa La Tzompy și deputatul Vali Rusu.”

Carmen Dobre