Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Roxamy Reșița a câștigat ediția 2015 a competiției omagiale de fotbal în sală.

16 echipe s-au aliniat la startul ediției din acest an a Memorialului Ion Copăceanu la fotbal în sală, una dintre cele patru competiții organizate în această perioadă de Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin și grupate sub titulatura Cupa AJF. Astfel, la Reșița, omul de fotbal Ion Copăceanu a fost omagiat printr-o competiție care îi poartă numele și care s-a derulat pe parcursul mai multor zile. Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin a dorit în acest fel să aducă un omagiu antrenorului prin mâinile căruia au trecut mai multe de generații de fotbaliști, Ion Copăceanu fiind de altfel primul antrenor al celui care, timp de zece ani, a fost căpitanul primei reprezentative, reșițeanul Cristian Chivu.

După disputarea meciurilor din grupe, în sferturile de finală au acces ocupantele primelor două locuri din fiecare grupă: Voința Lupac și Roxamy Reșița (din Grupa A); CSM Școlar Reșița și Metalul Bocșa (din Grupa B); Semenicul Văliug și FC Kazan Reșița (din Grupa C); Camera de Comerț și Camand Reșița (din Grupa D).

Sferturile de finală, semifinalele și cele două finale au fost programate duminică, 1 februarie, la Sala Polivalentă din Reșița. În sferturi, Voința Lupac a învins pe FC Kazan cu 5-1, Roxamy a trecut de Semenicul Văliug cu 3-1, CSM Școlar Reșița a dispus de Camand cu 4-1, iar Camera de Comerț a învins pe Metalul Bocșa, cu 5-1. Semifinalele au programat două meciuri interesante. Pe de o parte s-au întâlnit două echipe din Liga a IV-a Caraș-Severin, care își dispută supremația și în actualul sezon, liderul Voința Lupac și contracandidata CSM Școlar Reșița, iar pe de altă parte s-au întâlnit echipele care au dominat în ultima perioadă Campionatul Județean de Minifotbal, campioana en titre Roxamy și fosta campioană, actuală vicecampioană, Camera de Comerț. Voința Lupac a învins pe CSM Școlar cu 2-0, iar Roxamy a învins Camera de Comerț cu 3-1.

În finala mică, CSM Școlar Reșița a dispus cu 3-1, după lovituri de departajare de Camera de Comerț, în timpul regulamentar scorul fiind egal, 1-1. Și finala mare a avut nevoie de lovituri de departajare, victorioasă fiind Roxamy cu 4-3 în fața echipei Voința Lupac, după 2-2 în timpul regulamentar. Clasament final: 1. Roxamy; 2. Voința Lupac; 3. CSM Școlar Reșița; 4. Camera de Comerț. Festivitatea de premiere a fost oficiată de Daniel Surdu, secretarul general al AJF Caraș-Severin, și de Lavinius Copăceanu, fiul regretatului Ion Copăceanu.

Lotul echipei câștigătoare, Roxamy Reșița (antrenor Gheorghe Popa): Claudiu Buteică, Nicolae Stanciu, Alexandru Urlică, Lucian Dobre, Silviu Izvernar, Leontin Doană, Andrei Beică, Cristian Fara, Oliviu Stroescu.

Adaugă comentariu