Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Turneul, omologat de F.R. de Şah, a fost câştigat de Alexandru Pârşan, de la Talbot Reşiţa.

La ediţia 2013 a Memorialului „Andrei Firică Bicasz”, desfăşurată recent, la Sala Polivalentă din municipiu, timp de două zile, au participat 32 de jucători, Vulcan, Dudeştii Noi, Arad, Giarmata Vii şi Reşiţa.

Turenul omagial s-a derulat pe parcursul a şapte runde. Locul întâi, în clasamentul general, a fost ocupat de Alexandru Pârşan, surpriza concursului, cu 5,5 puncte, urmat de Ioan Calofirescu, tot cu 5,5 puncte, dar cu un coeficient mai slab, (ambii de la Talbot Reşiţa), Simi Dinu Suciu (Şah Club Vados Arad), Gheorghe Valeriu Grozav, Andru Mihai Buga (ambii de la Muncitorul Reşiţa) şi Cristian Andrei Secrieru (C.S. Vulcan), fiecare cu câte 5 puncte.

S-au făcut şi clasamente pe categorii de vârstă şi nivel de clasificare Juniori: Andru Mihai Buga; feminin: Magdalena Maria Rohlicek (Giarmata Vii); junioare: Elena Anca Rohlicek; copii 10 ani: Tomislav Luka Vorga (Gloria Reşiţa); copii 8 ani: David Alexandru Korcsek (Talbot Reşiţa); veterani: Ioan Păduraru; jucători categoria I+CM: Cornel Bohara (Talbot); jucători până la categoria a II: Marius Popa Ghiţă; jucători CIV sub 1150: Claudiu Vasile Gogu (Gloria).

„Acest concurs, omologat de Federaţia Română de Şah, va conta pentru calculul coeficienţilor CIV şi obţinerea de categorii sportive, a precizat Mihai Bolintiş, secretarul Asociaţiei Judeţene de Şah. Şi vreau să remarc faptul că fondul de premiere a fost asigurat de familia Bicasz”.

Marius Moraru

2 Comments

  1. George Vălean Reply

    Un scurt interviu cu Alexandru Pârşan,surpriza turneului,clasat înaintea unui maestru F.I.D.E. şi a unui maestru,ar fi o răsplată binemeritată pentru acest şahist.

  2. Inainte de a scrie articolul, ati fi putut sa va interesati mai exact de numele in memoria celui care se face acest memorial…Bikasz Cirica Andrei!! In nici un caz, Firica!!

Adaugă comentariu