Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Prima și cea mai amplă competiție cu juriu internațional dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor din România, Romanian Healthcare Awards, ediția 2021, s-a desfășurat în perioada septembrie – noiembrie 2021!

Juriul internațional al acestei competiții a fost compus din 31 de membri din următoarele țări: România, Bulgaria, Franța, Republica Moldova, Lituania, Belgia, Italia, Olanda, Irlanda și Danemarca. Acești specialiști au evaluat aplicațiile la cele 7 categorii ale competiției din acest an, respectiv „Medicul Anului”, „Echipa Medicală a Anului”, „Spitalul Anului”, „Proiectul de Cercetare al Anului”, „Inovația Medicală a Anului”, „Campania Medicală a Anului” și „Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului”.

Printre finaliștii categoriei „Spitalul Anului” se regăsește Spitalul Județean de Urgență Reșița, cu proiectul „Solidaritate în o sută de zile – renovare prin donații și voluntariat” (aici este vorba despre renovarea Staţionarelor 2 și 3-n.r.); în timp ce Raluca Cornean, medic specialist hematolog în cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, cu proiectul „Reabilitarea Compartimentului de Hematologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița” se numără printre finaliștii categoriei „Medicul Anului”.

Odată cu anunțul juriului referitor la finaliștii celei de-a II-a ediții a competiției, a fost precizat și faptul că aceștia vor fi premiați, alături de câștigători, în cadrul ceremoniei care va fi anunțată în perioada următoare. Romanian Healthcare Awards reprezintă un eveniment de recunoaștere a inovației și a excelenței din domeniul sănătății, care își propune să identifice și să aprecieze exemplele de bună practică din sistemul medical românesc, reușitele individuale și de echipă.

JCS-Silvia Popescu