Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Ediţia 2013 a Campionatului Naţional Şcolar de înot a reunit, timp de două zile, la sfârşitul săptămânii trecute, în Bazinul Olimpic din cartierul Lunca Bârzavei, sportivi de la toate cluburile de profil din ţară, peste 250. Deşi şi-au anunţat iniţial participarea 312 înotători, lipsa fondurilor financiare spunându-şi cuvântul.

Au fost programate patru reuniuni, iar componenţii CSŞ Reşiţa, pregătiţi de antrenorii Marius Creţeanu, Adina Schuster şi Cecilia Micu, au cucerit şase medalii. Performera a fost Lorena Borca, situată pe locul întâi, în proba de 100 m bras, devenind campioană naţională, şi medaliată cu argint la 50 m bras. Pe treapta a II-a a podiumului de premiere a urcat şi Dorian Burciu, vicecampion naţional în proba de 100 m fluture. Dar şi ştafeta de băieţi de 4×50 m liber, în formula Alexandru Ion, Marius Tincău, Daniel Şoavă, Andrei Bumbea.

Cele două medalii de bronz au fost adjudecate de Andrei Bugariu, la 50 m liber, şi de ştafeta de băieţi de 4×50 m mixt, în aceeaşi alcătuire, ca în proba de 4×50 m liber.

„Am avut şi multe locuri patru şi cinci, fiind foarte aproape şi de alte medalii, ne-a precizat prof. Marius Creţeanu, directorul CSŞ Reşiţa. Deci puteam depăşi bilanţul ediţiei 2012, când am urcat de şapte ori pe podium. Mulţumim Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin şi Primăriei Reşiţa pentru sprijinul deosebit pe care ni l-au acordat şi de această dată.

Referitor la programul imediat următor, o parte dintre sportivii noştri vor participa la două concursuri internaţionale de verificare. Unul în Grecia, la sfârşitul acestei săptămâni, copiii fiind însoţiţi de profesoarele Cecilia Micu şi Nadia Câmpan, şi unul la Banja Luka, în Bosnia şi Herţegovina, în perioada 24-26 mai a.c., unde voi merge cu şapte înotători. Sunt două competiţii importante, care ne vor confirma stagiul de pregătire în care ne aflăm, în perspectiva întrecerilor naţionale oficiale“.