Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Subtil sau nu, şeful transportatorilor rutieri, nemulțumiți de prelungirea termenului de închidere a centurii de ocolire a Caransebeșului, e convins că taxa de tranzit nu va mai fi.

Eforturile acestora sunt îndreptate însă către anularea taxei de tranzit pe care trebuie să o platească pentru că trec cu mașinile de mare tonaj prin zona centrală a Caransebeșului, însă nu este exclus ca șoferii de TIR să pregătească noi proteste precum cel din luna august a acestui an. Potrivit secretarului general al Confederaţiei Naţionale Rutiere, Siegfried Mayer, poziția oficială a transportatorilor în acest caz va fi făcută publică până miercuri, 18 decembrie.

„O să vedem care vor fi pașii de urmat însă nu se mai poate continua cu această taxă. Avem metodele noastre și în cazul în care nu vom găsi o rezolvare favorabilă nouă este momentul să ne unim din nou, situația nu mai poate continua în acest mod. Vă pot spune că, până în 18 decembrie, vom avea o poziție oficială și că mai mult ca sigur vom scăpa de taxa de tranzit, mai multe nu pot declara în momentul de față”, a precizat Mayer pentru Jurnal de Caraș-Severin.

Oficialul CNR a mai spus că a aflat că un alt pod de pe centura de ocolire, aflat la mică distanță de cel proaspăt refăcut, are probleme și va trebui reparat, însă aceasta nu este problema transportatorilor. Taxa de tranzit a fost introdusă de municipalitatea din Caransebeș printr-o hotărâre a Consiliului Local din august 2012, cu nouă luni înainte ca CNADNR să închidă centura de ocolire.

Administrația locală a încercat în acest fel să protejeze zona clădirilor istorice, casele localnicilor dar și tronsonul de străzi cuprins între Calea Severinului și Calea Timișoarei, porțiune afectată deja în doar ultimele 7 luni de circulația intensivă a sute de camioane grele în fiecare zi.

Lidia Almăjanu