CARANSEBEȘ – Documentul a fost aprobat în ultima ședință a legislativului local și prevede timpi mai reduși pentru ridicarea, transportul, depozitarea și valorificare acestor mașini de pe domeniul public al municipiului!
Spre exemplu, o mașină va fi acum declarată abandonată după cel puțin 6 luni în care s-a aflat pe domeniul public, față de un an, cât prevedea vechea legislație. Liberalii au vrut să afle cine și cu ce va ridica rablele de pe domeniul public. „O firmă autorizată, a precizat primarul Felix Borcean, așa cum e în toate orașele. SPAIR face contract cu firma respectivă. Se identifică proprietarul, știm a cui a fost mașina, recuperăm cheltuiala, acum ce vreți, să las fiarele alea vechi pe stradă sau între blocuri?”
Directorul de la SPAIR, Daniel Isac, s-a referit la timpul de când o mașină fără stăpân sau abandonată va ajunge în spațiul de depozitare și până la valorificarea acesteia: „15 zile stau la noi, dacă nu vine nimeni după ele, le ducem la fier vechi! Iar dacă vine, va suporta costurile cu identificarea, ridicarea, transportul, depozitarea și paza acestor mașini. Iar dacă mașinile sunt ridicate dintr-o parcare publică, va suporta și tariful de parcare la zi.”
JCS-R.M.
2 Comentarii
Ma obisnuisem cu rablele care de zeci de ani populeaza strazile orasului, sunt unele din care chiar ies plante. Ce o fi patit Felix de la apucat harnicia dupa atatia ani ? Sa nu cumva sa interpreteze gresit mesajul oamenilor de la ultimele alegeri, pe el oamenii l-au votat ca sa nu faca nimic, daca doreau schimbari votau pe altcineva.
Cel puțin la Caransebeș există această dispoziție și poate se pune în practică dar la Reșița e plin de mașini uitate printre blocuri, parcate pe locuri interzise fără să se sesizeze nimeni. La Caransebeș se lucrează cu fonduri din programul Anghel Saligny la Reșița se găsesc scuze că nu le-a adus nimeni banii în primărie. Deci dacă vreți să vedeți un stil de lucru anti locuitor și pro afaceri, lăsați Caransebesul și mutati-va în Reșița.