Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Incidentul s-a produs în această dimineață, în jurul orei 9, pe Drumul Național 6, după localitatea Teregova, în sensul de mers spre Herculane. La sosirea echipajului de poliție, mașina ardea ca o torță!

Potrivit ISU, autoturismul a luat foc în timpul deplasării pe DN 6, pe raza comunei Teregova: „Incendiul a fost semnalat de către ceilalți participanți la trafic care au văzut flacără la compartimentul motor, moment în care conducătorul auto a oprit pe dreapta și a sunat imediat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Ajunși la fața locului cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pompierii din cadrul Detașamentului Caransebeș au constatat că incendiul se manifesta generalizat la întregul autoturism. Până la sosirea pompierilor, proprietarul a încercat să stingă incendiul și a suferit arsuri ușoare la membrele superioare, fiind preluat și transportat la spital de către ambulanța SAJ prezentă la locul evenimentului. În urma incendiului, a ars autoturismul în totalitate. Cauza probabilă o constituie scurtcircuitul!“

Pentru evitarea unor astfel de incidente, salvatorii recomandă să verificați instalația electrică, să nu faceți improvizații, să vă asigurați că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate, să verificați dacă apar scurgeri de carburanți sau lubrifianți, dar și perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul.

JCS-A.M.