Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Aceasta va fi alcătuită din produse 100% naturale, potrivit uneia dintre prevederile noilor Legi ale Educației, susținute de PNL, după cum ne informează deputatul Jaro Marșalic!

Peste un milion de elevi, din medii defavorizate și nu numai, vor beneficia de o masă gratuită la școală, alcătuită din produse 100% naturale. Măsura va contribui la reducerea riscului de abandon școlar și va oferi astfel un sprijin familiilor din întreaga țară. „Finanțarea anuală a programului va fi de 2,5 miliarde de lei anual.“, spune liberalul cărășean.

Potrivit oficialului, proiectul Legilor Educației răspunde unei nevoi reale din sistemul de învățământ: „Atât elevii, studenții și părinții, cât și cadrele didactice, au nevoie de predictibilitate, de un sistem structurat într-un mod echilibrat și de personal suficient de bine pregătit. Reforma de care învățământul din România avea nevoie, așteptată de copii, părinți și profesori. În elaborarea legilor, au fost avute în vedere mai multe principii, printre care coerența, predictibilitatea, performanța și echitatea. Reformele din legile educației se asigură că toți copiii, indiferent de mediul din care provin sau de particularitățile pe care le au, pot beneficia de educație. Vrem ca elevii să simtă că școala este mediul care îi ajută să se dezvolte și unde se pot simți încurajați. Era nevoie de o reformă profundă, iar proiectul legilor educației, care cuprinde viziunea proiectului România Educată, cuprinde o diagnoză a problemelor cu care actorii din sistemul de învățământ se confruntă în prezent“.

Deputatul a explicat că, în acest moment, reperul legislativ pentru organizarea sistemului de învățământ este o lege adoptată în 2011, iar timp de 12 ani au fost modificată prin alte peste 100 de acte normative. Iar acest fapt dovedește necesitatea continuă a adaptării cadrului legislativ la provocările curente ale sistemului de învățământ. „Reformarea cadrului legal din învățământ vine ca o etapă așteptată, în urma finalizării proiectului «România Educată», demarat încă din 2016 de către Administrația Prezidențială, având Ministerul Educației ca partener!“, a mai precizat liberalul cărășean.

JCS-T.K.